Karamollaoğlu 'şehit', Cübbeli Ahmet, 'gebertildi' demişti… Saadet Partisi lideri, Kasım Süleymani tartışmasını sürdürdü

Kasım Süleymani’ye “şehit” dediği için Cübbeli Ahmet başta olmak üzere birileri tarafından eleştirilen Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, “Ben sözlü dedim ama Cumhurbaşkanı yazılı olarak şehit dedi” ifadelerini kullandı

İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Tuğgeneral Kasım Süleymani’nin ABD tarafından Irak'ın başkenti Bağdat'ta öldürülmesinin beraberinde getirdiği tartışmalar devam ediyor. 

Müslüman bir kişinin ABD saldırısı sonucu hayatını kaybetmesi halinde buna "şehit" denilip denilmeyeceği hususu, Türkiye'deki dindar kesim tarafından polemik konusu oldu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, daha önce yaptığı açıklamada Süleymani için "şehit" ifadesi kullanmıştı. 

Kamuoyunda “Cübbeli Ahmet Hoca” olarak bilinen İsmailağa Cemaati'nin önde gelen isimlerinden Ahmet Mahmut Ünlü ise Kasım Süleymani’nin öldürülmesinde duyduğu memnuniyeti dile getirerek Karamollaoğlu'na karşı çıkmıştı. 

Süleymani için ‘dünyanın en büyük katil ve zalimi’ diyen Cübbeli, “Kasım Süleymani denen zındık-ı ekber gebertiliyor, anasının babasının gözü önünde kızına tecavüz ettirdi ehli sünnet diye. Babası seyrediyor kızına tecavüz ettiriyor. Hepimizin kızı var hepimizin” diye konuşmuştu.

“Kasım Süleymani sorsun kendine, biz ne zulüm yaptık da Allah başımıza bu bombaları gönderdi” ifadelerini kullanan Cübbeli, devamında şu ifadeleri kullanmıştı:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bir tutam sakalı olup da Müslümanlardan biz Müslümanız diye namaz kılıyoruz Milli Görüş’üz diye rey istiyorsun da ondan sonra çok üzgünüz çok üzgünüz bilmem neyiz bilmem neyiz. Kardeşim, empati yap. Karın, kızın senin gözünün önünde tecavüz ettiren bir adama bir milis gücünün komutanına öldüğü zaman bayram mı edersin, mahsum mu olursun? Hadi kendi kızını düşün?

Karamollaoğlu: Okumak ve yazmak insanı cahillikten kurtarmıyor

İsim vermeyen ancak yaptığı tarifle Saadet Partisi Genel Başkanını eleştiren Cübbeli'ye Karamolloğlu'dan cevap geldi. 

İranlı generalin öldürülmesini katliam olarak niteleyen Karamollaoğlu, Süleymani’nin öldürülmesine karşı çıkmayanları ABD ile aynı türküyü söylemekle eleştirdi

Süleymani’nin ‘şehit’ olduğunu ifade eden Karamollaoğlu da isim vermeden Cübbeli'ye göndermede bulundu ve sert sözlerle tepki gösterdi.  

Karamollaoğlu, “Efendim ne olmuş? Bu zat için şehit denilmiş, doğru. Çünkü şehit edildi. Bunu sadece ben mi söyledim? Yok. Ben bunu en azından konuşmamda söyledim ama Sayın Cumhurbaşkanı yazılı bunu teyit etti ve bu ‘şehittir’ dedi” ifadelerini kullandı. 

Karamollaoğlu, “Kendisinin kim olduğu belli olmamış, bazılarına dokundu bu. Kim olduğu belli olmayan bir yüksek seviyeli adam demiş ki, adını da söylemiyor, “demedi bunu” diyor. Ya bu yazılı belge, reddedilemez, yazılı. Bu kadar hakareti yapmaya kalkanlar, hadi bakalım şimdi bunu, aynısını Cumhurbaşkanı’na çevirsinler” şeklinde konuştu.

 “Yürekleri yetmez, bunlar ödlek insanlar. Bunu sadece ben söylemiyorum” diyen Karamollaoğlu, “Bunu sadece Sayın Cumhurbaşkanı söylemiyor, bunu aynı zamanda şu anda varlık yokluk mücadelesini veren, Filistin’de Gazze’de oranın başında bulunan İsmail Haniyye haykırarak "şehittir" diye söylüyor. Neden? Çünkü kimse onların elinden tutmazken, en çok bu insanlar tuttular. Biraz Allah’tan korkmak lazım. Biraz insaf sahibi olmak lazım. Birazda okuyup başkalarına anlattığı ilimden kendisinin istifade etmesi lazım, nerde…” değerlendirmesinde bulundu.  

Son dönemde birçok şey gördüklerini ifade eden Karamollaoğlu, okumanın, yazmanın ve mürekkep yalamanın kişiyi cahillikten kurtarmadığını sözlerine ekledi. 
 

Independent Türkçe

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU