Teksas valisi: İran’dan dakikada 10 bin siber saldırı geliyor

Teksas valisi eyaletin siber saldırılarla karşı karşıya olduğunu söylese de, uzmanlar girişimlerin ciddi bir tehdit içermediğini belirtiyor

Yetkililer pek çok eyalette pek çok siber faaliyetin tespit edildiğini belirtiyor (Reuters)

ABD’nin Teksas eyaleti valisi Greg Abbott, İran'dan “dakikada 10 bin” siber saldırı gerçekleştirildiğini söyledi. AP haber ajansının aktardığına göreyse, Las Vegas’taki bilgi teknolojileri ekibi şehre dair herhangi bir verinin çalınmamasına rağmen saldırılara cevap verildiğini belirtti. 

Siber saldırı girişimlerinin ardında kimin olduğu ya da herhangi büyük bir sorun tespit edilmemiş olsa da eyaletlerin seçim yetkilileri en az 12 eyalette geçen hafta şüpheli siber faaliyetlerin gerçekleştiğinin tespit edildiğini belirtti. 

Eric Tucker imzalı haberde, İran Devrim Muhafızları’na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin öldürülmesinin ardından ABD’nin kurumlarının ve seçimlerinin hedef alınmasına yönelik endişelerin arttığı belirtildi.

Abbott, tüm Teksaslıları İran’dan gelecek siber saldırılara karşı “tetikte” olmasına dair uyarıda bulunmuştu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Siber güvenlik şirketi FireEye Intelligence’ın baş analisti Luke McNamara, “Eylemi kesinlikle daha az ciddi tehdit kategorisine koyardım. İzinsiz girişin gerçekleştiğine dair herhangi bir kanıt yok” dedi. 

Uzmanlar, pek çok hackleme girişiminin ağ taramasıyla değil e-postalar üzerinden gerçekleştirildiğini belirtti. Bahsi geçen e-postaların sorunsuz görünse de bir kez açıldığında ağa erişimi sağlayan zararlı yazılım barındırdığı ifade edildi. 

Bu hamlenin, ABD Adalet Bakanlığı’nın 2014’te büyük Amerikan şirketlerinin ağlarını hackleyerek ticaret sırlarını ele geçirme suçuyla hakim karşısına çıkan Çinli hackerların ve 2016 başkanlık seçimleri kampanyası sırasında Hillary Clinton’ın e-postalarını ele geçiren Rus hackerların kullandığıyla benzer olduğu aktarıldı. 

ABD İç Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Ulusal Koruma ve Programlar Başkanlığı’nda daha önce görev yapan Suzanne Spaulding de, “Bu daha hedefli bir çabanın kanıtı olabilir” dedi. Spaulding kurumların ve hükümetlerin yüzleşmesi gereken ilk sorunun sistemin hasar aldığına dair kanıt olup olmadığının belirlenmesi olduğunu belirtti. 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU