Japonya’dan eski Nissan Üst Yöneticisi Ghosn'un açıklamalarına tepki: Yanlış bilgi yayıyor

Ülkeden firar eden Ghosn "Japonya'daki soruşturmada baskıya maruz kaldım" demişti

Fotoğraf: AA

Japonya Adalet Bakanı Mori Masako, adli kontrol altında bulunduğu Japonya'dan Lübnan'a kaçan Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance'ın eski Yönetim Kurulu Başkanı Carlos Ghosn'un bugün Beyrut'ta yaptığı basın açıklamasına tepki gösterdi.

Mori, yaptığı yazılı açıklamada, Japonya'dan Lübnan'a kaçmasının ardından ilk kez, Beyrut'ta basın mensuplarının karşısına geçen ve Japonya'daki adalet sistemine yönelik birtakım ithamlarda bulunan eski Nissan Üst Yöneticisi Ghosn'un açıklamalarına yanıt verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Uluslararası Polis Teşkilatı Interpol'ün, Ghosn'un hakkında kırmızı bülten yayımladığına işaret edilen açıklamada, Ghosn'un yasa dışı şekilde ülkeden ayrılmasının suç teşkil edebileceği belirtildi.

Mahkemenin, Ghosn'u, kefalet koşullarına uymaya, saklanmamaya/kaçmamaya veya yurt dışına seyahat etmemeye söz verdiği için kefaletle serbest bıraktığına vurgu yapılan açıklamada, "Ancak Ghosn, Japonya'dan ve yargılanmaktan kaçtı. Bu tür eylemlere, hiçbir ülkenin sisteminde göz yumulamaz. Ghosn, ayrıca hem Japonya içinde hem de uluslararası alanda Japonya'nın hukuk sistemi ve uygulaması hakkında yanlış bilgi yaymıştır. Bu kesinlikle kabul edilemez." ifadelerine yer verildi.

Bakan Mori'nin açıklamasında, Japonya'nın ceza adalet sisteminin, bireyin temel insani haklarını korurken, davalarla ilgili gerçeği açıklığa kavuşturmak için uygun prosedürleri gereğine uygun şekilde yerine getirdiğinin de vurgulandı.

Açıklamada Mori'nin, "Ghosn'un söyleyecek bir şeyi varsa, mümkün olan tüm çabalarını Japonya'nın adil ceza yargılama sistemi içinde sarf etmesini ve bir Japon mahkemesi aracılığıyla adalet aramasını" ümit ettiğine ilişkin ifadesi aktarıldı.

Japonya hükümetinin, Japon cezai takibatlarının kurallara uygun şekilde yerine getirilebilmesi için mevcut tüm önlemleri alacağının belirtildiği açıklamada, hükümetin ilgili ülkeler, uluslararası kuruluşlar ve diğer paydaşlarla yakın bir şekilde çalışacağı kaydedildi.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU