Game of Thrones oyuncusu Yüzüklerin Efendisi’ne transfer oldu

Aktör Robert Aramayo, Game of Thrones’ta Ned Stark’ın gençliğini canlandırıyordu

Amazon’un Yüzüklerin Efendisi (The Lord of the Rings) dizisi oyuncu kadrosuna Game of Thrones’tan Robert Aramayo dahil oldu.

Deadline’da yer alan habere göre Aramayo dizinin genç kahramanlarından “Beldor” rolüyle karşımıza çıkacak. Rol için daha önce, son olarak Midsommar’da gördüğümüz aktör Will Poulter’la anlaşılmıştı ancak Poulter programındaki çakışmalardan dolayı projeden çekilmişti.

Poulter’ın yerine gelen Aramayo, Game of Thrones’ta Ned Stark’ın gençliğini canlandırmıştı. Oyuncu 2020’de Antebellum ve The King’s Man: İlk Görev (The King's Man) gibi sinema filmlerinde yer alacak.

Robert-Aramayo-HBO.jpg
Robert Aramayo, 6. ve 7. sezonlarda Game of Thrones'ta rol almıştı (HBO) 

 

Aramayo, Game of Thrones’tan Yüzüklerin Efendisi’ne transfer olan ilk oyuncu değil. Ekimde de Game of Thrones’taki Benjen Stark rolüyle tanınan aktör Joseph Mawle, Yüzüklerin Efendisi kadrosuna dahil olmuştu. Mawle, dizinin ana kötüsü Oren’i canlandıracak.

Orijinal Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin öncesini anlatacak dizide son olarak sinema filminde Cate Blanchett’in hayat verdiği Galadriel karakterinin gençliğini oyuncu Morfydd Clark’ın canlandıracağı belirtilmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Amazon, Yüzüklerin Efendisi dizi projesini Kasım 2017’de duyurmuştu. Bütçesi 1 milyar dolara (yaklaşık 6 milyar TL) ulaşacağı öngörülen dizinin, tüm zamanların en pahalı televizyon yapımı olacağı tahmin ediliyor.

Yüzüklerin Efendisi'nde olayların Orta Dünya’da, İkinci Çağ sırasında geçeceğinin dışında, senaryoya ilişkin fazla detay bilinmiyor.   

Amazon’un 5 sezon çekmeyi düşündüğü de basına yansıyan bilgiler arasında. Henüz ilk sezonun yapım aşamasında olan projenin ikinci sezon onayını aldığı kasımda duyurulmuştu.

İlk sezonun ne zaman yayımlanacağı henüz resmen açıklanmadı ama beklentiler 2021’de ekranlara geleceği yönünde.

 

Independent Türkçe için derleyen: Sezin Bala

DAHA FAZLA HABER OKU