Kudüs TV Genel Yayın Yönetmeni: Erdoğan, Süleymani’nin 15 Temmuz’da Türkiye için ne yaptığını biliyor

Nureddin Şirin: öyle bir kişinin öldürülmesi elbette İran'da karşılıksız kalmayacaktır

Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin ABD saldırısında öldürülmesinin ardından Kudüs TV Genel Yayın Yönetmeni Nureddin Şirin, “Süleymani'nin 15 Temmuz sürecinde Türkiye'ye destek veren isimlerden biri olduğunu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bunu bildiğini” söyledi.

TV5’te  Buluşma Noktası programına katılan Şirin, Süleymani için şu ifadeleri kullandı:

15 Temmuz darbe girişimin akamete uğratılması için kim ne yaptıysa ondan daha fazlasını yapan kişinin adı Kasım Süleymani'dir. Türkiye'de Amerika ve İsrail projeleri gerçekleşmesin diye, çiftçisinden resi cumhuruna, vatan savunması önce kime düşer, yani İran'ın Kirmanlısına mı düşer, Ankaralısına Konyalısına mı düşer. Ama ne yaptı Kirmanlı Süleyman, “benim göğsümü ezip geçmedikçe, Türkiye'de bu amacına ulaşamayacaksın” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Bunlar İslam dünyasının üç aylığına on yıllığına olan hadiseleri değil” diyen Şen, sözlerine şöyle devam etti:

Hak batıl savaşında tarihin dönüm noktalarıdır. 15 Temmuz bu anlamda bir yevmullahdır bizim için, darbe girişimin püskürtülmesi, başarısızlığa uğratılması anlamında. Diyorum ki, bu ülkenin en vatanseveri apoletlisinden kravatlısına, 80 milyona soru soruyorum, sizin vatanseverliğinin Türkiye'nin korunması için Amerika ve İsrail karşısında siyonist, emperyal saldırılar karşısında sizin vatanseverliğiniz Kasım Süleymani kadar var mıdır? Yoktur, hayal dahi kuramazsın, böyle bir denklem kuramazsın. Ne dediğimin, sözlerimin nereye gittiğini bilerek söylüyorum. Bu sözleirmin hangi mahvillerde kayda alındığını bilerek söylüyorum. Kasım Süleymani İran için şunu yaptı bunu yaptı demiyorum. Türkiye için... Bakınız sayın Erdoğan, yaptığı değerlendirmede onun ne anlama geldiğini kendisi anlattı. Çünkü, biliyor tanıyor. Onun üstünde zaten bir kişi var, rehberdir. Böyle bir kişinin öldürülmesi elbette İran'da karşılıksız kalmayacaktır.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU