Kalın’dan Sibel Ünli açıklaması: Aile ciddi maddi destek aldığını açıkladı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü: Birilerinin siyasi polemik peşinde olduğunu görüyorum

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İstanbul Üniversitesi öğrencisi Sibel Ünli’nin intihar etmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Beştepe’deki kabine toplantısının ardından konuşan Kalın, İstanbul Üniversitesi’nin daha sonradan geri çektiği yemekhane kararı ile Ünli’nin intiharının ilişkilendirilmesinin doğru olmadığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ünli ailesinin konu hakkında yazılı bir açıklama yaptığını belirten Kalın, “Ekonomik durumlarının çok iyi olmadığını ama ilgili kurumlarımızdan ciddi maddi destek aldıklarını açıkladı” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü, “Birilerinin siyasi polemik peşinde olduğunu görüyorum” derken Ünli’nin intiharı üzerinden hükümete yüklenenlerin “mahcup olduğunu” söyledi.

İstanbul Üniversitesi’nin yemekhane kararının geri çekmesinde “zaman kaybı olduğunun anlaşıldığını” belirten Kalın, “O görüntülerin ortaya çıkmaması sağlanabilirdi. Eski uygulama aynen devam edecek” dedi.

Epilepsi hastasıydı

Batman’dan İstanbul’a göç eden Ünli Ailesi’nin 7 çocuğundan biri olan Sibel, epilepsi hastasıydı. Tıp doktoru olan ve göreve yeni başlayan ağabeyi Aydın Ünli, kardeşinin sosyal medyada hastalığından dolayı aşağılandığını ve intihara sürüklendiğini söylüyor. Sibel Ünli’nin sosyal medyada yaptığı konuşmalarda başka kişiler tarafından fiziksel görüntüsü gerekçe gösterilerek siber zorbalığa maruz kaldığı anlaşılıyor. Ayrıca Ünli’nin anonim sosyal medya hesabından attığı son tweetlerde geçim sıkıntısı çektiği ve yeni yılda iş bulmak istediğini anlatan paylaşımlar da bulunuyor. Ünli, intihar etmeden önce sosyal medya hesabına sabitlediği paylaşımında da “Gidecek yerim yok, yaşanmaya değer bir hayatım da" ifadeleri kullanmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU