Timothee Chalamet, Bob Dylan’ı canlandıracak

Film Dylan'ın folk müzikten rock'a geçişini anlatacak

Son dönemin yıldızı parlayan isimlerinden Timothee Chalamet, 2017 yapımı Call Me by Your Name ile Oscar'a aday olmuştu (Evening Standard - Reuters)

“Yuvarlanan taş misali” James Mangold bir biyografik filmden diğerine koşuyor.

Yönetmen, Asfaltın Kralları’yla (Ford v Ferrari) yarış dünyasını ele almasının ardından Bob Dylan’ı merkeze alan bir müzik biyografisi için Timothee Chalamet’yle bir araya geliyor. 

The Hollywood Reporter’da yer alan habere göre Elijah Wald’un “Dylan Goes Electric” adlı kitabından uyarlanacak yapım, efsanevi şarkıcı ve söz yazarının folk müzikten rock’a geçişini konu alacak. Adı henüz belli olmayan filmin senaryosunu Jay Cocks kaleme aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Baş yapımcılığı üstlenen Dylan film için yönetmen Mangold ve müzik telif haklarını alan Fox Searchlight’la birlikte çalışıyor.

Dylan filmi, stüdyonun müzik ikonlarıyla ilgili yaptığı bir dizi biyografik filmin en sonuncusu.

Fox’un Bohemian Rhapsody’si uluslararası gişede 900 milyon doların (yaklaşık 5,4 milyar TL) üstünde hasılat elde etmiş, filmin yıldızı Rami Malek, Freddy Mercury rolüyle Oscar almıştı.

Taron Eagerton ise Paramount’un Rocketman’indeki Elton John rolüyle geçen pazar Altın Küre kazanmıştı.

Chalamet son olarak yönetmenliğini Greta Gerwig’in yaptığı Little Women’da rol aldı. Oyuncu aynı zamanda Denis Villeneuve’un "Dune" yeniden çevrimi ve Wes Anderson’ın French Dispatch’inde rol alacak. 

 

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU