Ali Demir’e yumurta atan öğrenci: Haklılığımızdan hiç şüphe etmedik

2012 yılında dönemin ÖSYM Başkanı Ali Demir’i yumurta atarak protesto eden öğrencilerden Zafer Altınkaya, haklılıklarından hiç şüphe etmediğini söyledi. Altınkaya, ‘Şifreleri bilenler ve ortakları gemilerini yürütmeye devam ediyor’ dedi

Görsel: tukenmezhaber.com

FETÖ üyeliği ve zincirleme şekilde görevi kötüye kullanma suçlarından 18 yıl 6 ay hapis istemiyle yargılanan dönemin ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir’i yumurta atarak protesto eden öğrencilerden Zafer Altınkaya “Haklılığımızdan hiç şüphe etmedik” dedi.

Tükenmez Haber’den Denizcan Akar’ın haberine göre, 2012 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ne geldiğinde kendisine soru sormak ve hakkı yenilenler adına söz söylemek istediklerini vurgulayan Altınkaya, engellendiklerini ve ‘sözlerini içeriye ulaştırmak için’ kongre salonuna yumurta fırlattıklarını söyledi.

Hakkı gasp edilenlerle ilgili adım atılmadı

Zamanında sınavlarda şifre skandalları olduğunu dile getirip sorumluların hesap vermelerini istediklerinde gözaltına alındıklarını, darp edildiklerini hatta ceza aldıklarını anlatan Altınkaya, o gün Ali Demir’e koruma kalkanı oluşturanların bu suçun sorumlusu olduğunu söyledi. Demir hakkında hazırlanan iddianameyi de değerlendiren Altınkaya, şu şekilde konuştu:

Verilmeye çalışılan cezaları bir günah çıkarma süreci olarak görüyorum, yenen hakların geri dönüşü ve hak gaspların iadesiyle ilgili bir adım atılmamıştır. Yıllar boyunca şifreleri bilenler ve ortakları hâlâ gemilerini yürütmeye devam etmektedirler.

Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Biz de kalkar 5 bin 10 bin tane genci karşılarına koyarız’ sözlerini hatırlatan Altınkaya, bu suça katılanların, mağdur edilenlerden ve Türkiye halklarından özür dilemesi ve hesap vermesi gerektiğini söyledi.

13 öğrenci yargılandı

2012 yılında Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ne giden dönemin ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, sınavlardaki şifre iddiasıyla öğrenciler tarafından yumurtalarla protesto edilmişti. Darp edilerek gözaltına alınan 13 öğrenci hakkında 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. Dava, 4 liseli öğrenci hakkında 3'er ay 10 gün hapis cezası verilmiş ve daha sonra bu ceza ertelenmişti. Haklarında kamu malına zarar verme ve görevi yaptırmama suçlarından dava açılan 9 üniversite öğrencisi ise beraat etmişti

Haberin tamamına uaşmak için tıklayınız 

 

Independent Türkçe, Tükenmez Haber

DAHA FAZLA HABER OKU