2020 Altın Küre Ödülleri tahminleri: Kim kazanacak, kim kazanmalı ve kimlerin kazanma şansı yok?

Tüm ödül törenlerinin en gerçeküstü olanı yaklaşırken, Adam White adayları inceleyerek tahminlerde bulunuyor

Sol üstten saat yönünde sırayla başlıca adaylar: Marriage Story-Adam Drive, Little Women-Saoirse Ronan, Joker-Joaquin Phoenix, Bir Zamanlar Hollywood’da -Margot Robbie (The Independent)

Tüm ödül törenleri içinde gerçeküstülüğüyle nam salmış Altın Küre, her yıl Los Angeles'ta yaşayan ve Amerikalı olmayan 93 gazeteci tarafından belirleniyor. Ama her şeye rağmen Altın Küre, Oscar’ın önemli habercisi olarak görülüyor.

Pazar gecesi gerçekleşecek tören her zamankinden daha erkek ağırlıklı olacak. Adaylık anlamında Little Women, Elveda'ya (Farewell) ve Hustlers’a yöneltilen beğeniler yalnızca sonradan yapılan birer ekleme ve bu dikkat çeken bir hayal kırıklığı. Benzer şekilde En İyi Kadın Oyuncu kategorisine hakim olan kadınlar önderliğindeki filmlerin çoğu törendeki iki En İyi Film kategorisine giremedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak Altın Küre’nin doğasındaki absürtlük, sarhoşların söylediği türden bir “Tabii ki, neden olmasın?” ve bunun cazibesi onu zıt şekilde soğuk olan Akademi Ödüllerine göre daha eğlenceli hale getirdi. Tören, yılların yorgun makinesi Ricky Gervais’in sunuculuğunu üstlenmesiyle bu yıl da farklı olmayacak.

Tek bir filmin favori olarak ön plana çıkmaması ve bunun yerine bir takım popüler filmlerin birbiri etrafında dönüp durmasıyla bu seneki ödüllerin kime gideceğinin tahmin edilmesi şaşırtıcı biçimde güç. Marriage Story, Joker, 1917, Bir Zamanlar... Hollywood'da (Once Upon a Time in Hollywood) ve The Irishman'in hepsi baskın adaylar gibi gözüküyor. Ancak Rocketman’e veya The Two Popes'a yönelik beğenilerin zafer elde etmesi de çok şaşırtıcı olmazdı.

İşte tüm ana kategoriler için kimin kazanacağına, kimin kazanması gerektiğine ve kime şans verilmesi gerektiğine dair tahminlerimiz.

En İyi Film (Drama)

Kim kazanacak: 1917

Kim kazanmalı: Marriage Story

Kimin şansı olmalı: Little Women

Eğer Hollywood Yabancı Basın Birliği’nin (HFPA) sevdiği bir şey varsa, o da Britanyalı savaş dönemi dramasıdır, özellikle de bir parça teknolojik hüner içerenler. Yani Sam Mendes’in tek kamerayla kesintisiz çekilen İkinci Dünya Savaşı destanı çekimi gecenin en büyük ödülünü eve götüreceğe benziyor. Aslında ödülü acı tatlı melankolisi, evrensel muhteşemlikteki ansambl oyuncu kadrosusunun kalitesi ve etkileyici ustalıktaki tonuyla Marriage Story almalı.

En İyi Film (Komedi-Müzikal)

Kim kazanacak: Bir Zamanlar Hollywood'da

Kim kazanmalı: Bir Zamanlar Hollywood'da

Kimin şansı olmalı: Booksmart

Eğer burada Rocketman son dakikada galibiyeti alırsa şaşırmayın. Elton John ve Taron Egerton son 6 aydır ödül kampanyası çemberinin müdavimleriydi. Ancak Quentin Tarantino’nun 60’ların Hollywood’una büyülü övgüsünü anlatan filmi kazanmazsa rezillik olur, özellikle de Tarantino’nun hiçbir filmi Altın Küre’de En İyi Film ödülünü kazanmamışken.
 

joe-pesci.jpg

The Irishman’de Russel Bufalino rolündeki Joe Pesci ve Frank Sheeran rolündeki Robert De Niro (Netflix)


En İyi Yönetmen

Kim kazanacak: Martin Scorsese, The Irishman

Kim kazanmalı: Bong Joon-ho, Parazit

Kimin şansı olmalı: Greta Gerwig, Little Women

Öngörülerle dolu bir kategori ve Todd Phillips bir Scorsese başarısı elde edeceğe benziyor. Bu ödülü kazanmasına tamamen karşı da çıkamazsınız ancak bu tereddütsüz yine de en güvenli senaryo. Bong Joon-ho bunu herkesten çok garantiliyor. Ancak sadece şaşırtıcı bir tecrübe kariyeri için değil, aynı zamanda sınıf savaşları ve yoksulluk temalarını ticari ve kara mizah paketinde buluşturan bir film yaptığı için.

En İyi Erkek Oyuncu (Drama)

Kim kazanacak: Joaquin Phoenix, Joker

Kim kazanmalı:  Antonio Banderas, Pain & Glory

Kimin şansı olmalı: Adam Sandler, Uncut Gems

Her yıl olduğu gibi Drama dalındaki En İyi Erkek Oyuncu ödülü Altın Küre’nin başına bu yıl da büyük ihtimalle yine bela olacak. Kategori, gerçekte başka bir zamanda ödülü alabilecek olan 5 yıldızı birbirine karşı rekabete sokuyor. Ancak burada herkes, özellikle de Pain&Glory’nin hisli ve üzücü Antonio Banderas’ı çok daha enteresan iş çıkarmasına rağmen, çıldırtıcı Joaquin Phoenix büyük ihtimalle başarıyı elde edecek.

En İyi Erkek Oyuncu (Komedi-Müzikal)

Kim kazanacak: Taron Egerton, Rocketman

Kim kazanmalı: Eddie Murphy, Dolemite Is My Name

Kimin şansı olmalı: Matthew McConaughey, The Beach Bum

Dolemite Is My Name’de oyuncu ve komedyenin yakıcı karizmasını özetleyen, keyifli ve gürültücü performansıyla Eddie Murphy büyük bir memnuniyet veriyor. Özellikle geçen yıl Bohemian Rhapsody’nin ödülleri silip süpürmesiyle, şunu hissetmekten geri duramıyorsunuz: Altın Küre Rocketman’le aşk yaşayabilir. Ancak bu bir utanç olurdu.
 

Eddie-murphy-Dolemite-Is-My-Name.jpg

Dolemite Is My Name’de Eddie Murphy (Francois Duhamel / Netflix)


En İyi Kadın Oyuncu (Drama)

Kim kazanacak:  Scarlett Johansson, Marriage Story

Kim kazanmalı:  Saoirse Ronan, Little Women

Kimin şansı olmalı: Lupita Nyong’o, Us

Altın Küre 2000’lerin ortasında yıldızı parlayan Scarlett Johansson’ın 3 yıl içinde 4 farklı filmle ödül aldığı tek büyük kurum. Yani dolayısıyla HFPA, Johansson’ı seviyor ve ona nihayet ödül vermek isteyebilir. Ancak kategorinin kazananı özellikle de Little Women’deki kusursuz ve büyüleyici performansıyla buradaki en önemli oyuncu olan  Saoirse Ronan olmalı.

En İyi Kadın Oyuncu (Komedi-Müzikal)

Kim kazanacak:  Ana de Armas, Knives Out

Kim kazanmalı:  Awkwafina, The Farewell

Kimin şansı olmalı: Charlize Theron, Long Shot

Alışılmadık biçimde, gecenin en merak uyandıran kategorisi bu. Çünkü 5 aday arasından hiçbiri ardında yeterince destek bulunduğunu hissetmiyor. Judy’nin çeşitli müzikal numaralarına rağmen, Renee Zellweger’in bu kategoriden çok Drama kategorisinde bulunması onu kişisel anlamda kızdırmış olmalı. Ancak sonuç olarak bu neredeyse herkesin yer aldığı bir oyun. Sadece The Farewell’deki performansından dolayı değil, aynı zamanda gecenin sonunda elinde ödül bulunduracak tek beyaz tenli olmayan kişi olabileceği için Awkwafina’nın ödülü eve götürdüğünü görmek güzel olurdu.

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu

Kim kazanacak:   Joe Pesci, The Irishman

Kim kazanmalı:  Brad Pitt, Once Upon a Time in Hollywood

Kimin şansı olmalı: Willem Dafoe, The Lighthouse

Ödül sezonu boyunca bu kategoriye hükmetme potansiyeli bulunan Joe Pesci hala bir güven aldatmacası gibi bir şey hissettiriyor. The Irishman’deki performansı mükemmel ancak aynı zamanda çarpıcı bir performans ortaya koymuyor. Kariyerlerindeki en iyi işleri yapan Tom Hanks ve Brad Pitt’in yer aldığı bir kategoride, özellikle Pesci’nin Altın Küre’yi kazanması, ortaya koyduğu işten çok sinemada uzun bir süre bulunmayışından dolayı israf gibi olacak.

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu

Kim kazanacak:  Laura Dern, Marriage Story

Kim kazanmalı:  Jennifer Lopez, Hustlers

Kimin şansı olmalı: Florence Pugh, Little Women

Dern, Marriage Story’de olağanüstü bir performans sergiliyor. Ancak bu aynı zamanda son yıllardaki birçok projede tekrar tekrar mükemmelleştirdiği bir iş gibi. Bunlardan en dikkat çekeni 2018’de kendisine Altın Küre kazandıran Big Little Lies oldu. Öte yandan Lopez bir esin kaynağı. Lopez, Hustlers’ta sahne çalan, gücü somutlaştıran, sahnede cesaret ve göze çarpan yetenekler sergileyen ve bizlere Hollywood’un uzun zamandır en değeri anlaşılmamış iş delisi kişilerinden biri olduğunu hatırlatıyor.
 

Jennifer-Lopez-Hustlers.jpg

Hustlers’ın bir sahnesinde Jennifer Lopez (AP)


 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/

Independent Türkçe için çeviren: Cenk Korkmazer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU