Ankara Büyükşehir Belediyesi kaynakları: Gökçek soruşturmaya hazır olmalı

Belediye, FETÖ'yü işaret ederek "Bahsi geçen örgüte yapılan yardımların hesabını verecekler” açıklamasını yaptı

Fotoğraflar: AA

Eski CHP’li Sinan Aygün ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş arasındaki “rant ve rüşvet” iddialarını içeren tartışma devam ediyor.

CNN Türk’te Gece Görüşü programında bu akşamki yayının konuğu iddiaların sahibi Sinan Aygün oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sık sık tartışmaların yaşandığı programda hem eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e hem de Yavaş’a çeşitli suçlamalar yöneltildi.

Yavaş’a yönelik iddiaların sahibinin birisi de programa telefonla katılan Gökçek oldu. Gökçek, Yavaş’ın rant karşılığında imar değişikliği yaptığı iddiasını dile getirdi.

Gökçek: FETÖ’ye tek arsa temin etmedim

Gökçek, özetle şu iddialarda bulundu:

Mansur Yavaş kendisi belediye başkanıyken, kendisine ait Beypazarı’nın en önemli arazisi 3 katlı iskan alanı olan yani konut olan yeri 5 katlı ticaret alanına çevirmiştir. Oradan daha güzel bir yer yoktur Beypazarı’nda. Ondan önceki belediye başkanı da ihbar etmiş, iki sene soruşturma devam etmiş iki sene sonrada indirmiştir. İşte rant budur. Şahsın kendisine temin etmesi. Ben kalkıp da Mansur Yavaş gibi aday olacağım zaman 2009 yılında FETÖ’ye 17 kuruştan 930 bin metrekare arsayı vermedim onun gibi.  Kim kimi suçluyor. Rant budur. Ben belediyeden FETÖ’ye tek bir arsa temin etmedim.

Gökçek’in ifadelerinin ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı programın sunucusu Hande Fırat’a bir açıklama gönderdi.

Belediye açıklamasında Gökçek’in iddiasına konu olan olay hakkında “soruşturma yapılmasına gerek yoktur” diyen veren Danıştay kararı anımsatıldı.

Fırat’ın aktardığına göre açıklamada FETÖ işaret edilerek “Melih Gökçek’in kendisi soruşturma geçirmedi ancak hazırlıklı olmasını tavsiye ediyoruz. Bahsi geçen örgüte yapılan yardımların hesabını verecekler” denildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU