İYİ Parti lideri Akşener: Libya'ya tezkere hayır getirmez, 'Hayır' diyeceğiz, Türkiye'ye fayda getirmez

İYİ Parti, Libya tezkeresi konusundaki kararını açıkladı

Fotoğraf: İYİ Parti Basın Birimi

Türkiye'nin Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti ile imzaladığı anlaşma çerçevesinde bölgeye gönderilecek askerlerle ilgili tezkere bugün saat 14.00 Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda görüşülecek.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener "2 bin kilometre uzakta, iç savaş yaşanan ülkede, Türkiye UMH ile Hafter arasında arabuluculuk yapması doğru ama bölgeye asker göndermesi ve taraf olması doğru değildir. Başkanlık Divanı milletvekillerine bu şekilde bir tavsiye sundu." dedi.

Dış politikada Türkiye'nin bipolar bir anlayış ile hareket ettiğini söyleyen Akşener, Türkiye'nin Suriye benzeri yeni bir sorun ile karşı karşıya kalmaması gerektiğini söyledi.

Türkiye’nin iyileştirilmiş parlamenter sistemine ihtiyacı olduğunu bir kez daha gördüklerini vurgulayan Akşener şöyle konuştu: 

Dışişlerinin Osmanlı’dan beri oluşturduğu hafızayı ‘Monşer’ filan diyerek ortana kaldırdılar. Kendi kafalarına göre hatta ‘Bipolar’ diyebileceğimiz duygusal yaklaşımlarla akşamdan sabaha karar veriyorlar.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Akşener, tezkere ile ilgili Çavuşoğlu'na 'Çerçevesi nedir, bu ucu açık bir tezkere midir?' diye sorduk. 'Evet, ucu açıktır' dedi. Bu tezkereyi Erdoğan'ın canı istediği gibi tavır ve davranış içine girebileceği bir tezkere olarak yorumladık. Allah bu milleti korusun" diye konuştu.

Parti olarak tezkereye ''hayır'' oyu vereceklerini belirten Akşener ''Oy birliği ile bu tezkereye İYİ Parti olarak hayır oyu vereceğiz'' ifadelerini kullandı.

Tezkere konusuna daha önce AK Parti ve MHP olumlu oy vereceklerini belirtmiş, CHP ve HDP ise olumsuz görüş bildirmişlerdi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU