MEB öğrenciler ve veliler için "Eğitim Takvimi" hazırladı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın okul öncesinden ortaokul çağına kadar olan çocuklara yönelik oluşturduğu takvimde çeşitli oyunlar, etkinlikler, bilimsel içerikler ve değerlerle ilgili bilgiler yer alıyor

Hazırlanan takvimin ön ve arka yüzünde öğrenciler için faydalı bilgiler bulunuyor/ Fotoğraf: AA

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) hazırladığı Eğitim Takvimi, şekil itibarıyla Saatli Maarif Takvimi'ni andırıyor.

Çocukların merakını, iş birliğini, paylaşmayı ve değerlerin önemini vurgulayan zengin içerikli takvim,n hyer sayfasında, "Bugün 24 saat ve her saniyesi çok kıymetli" ifadeleri yer alıyor.

Eğitim Takvimi, bugün itibarıyla tüm okullarda, ücretsiz mobil uygulamasıyla cep telefonlarında, sesli dijital takvim yapraklarıyla sosyal medyada ve radyo tiyatrosu tadında radyolarda erişime açıldı.

Eğitim Takvimi'nin bölümleri: Günün Sözü, Günün Kelimesi, Günün Atasözü, Günün Doğrusu

Takvim yapraklarının ön yüzünde eğitim, kültür, sanat ve çocuğa dair "Günün Kelimesi" ve "Günün Sözü", aile, sevgi, saygı, çalışmak, onurlu olmak ve gayret etmek gibi değerleri anlatan "Günün Atasözü", günlük kullanımda sıkça yapılan yanlışlar sebebiyle dilimize yanlış yerleşmiş kelimelerin doğru kullanımına işaret eden "Günün Doğrusu" bölümleri yer alıyor.

Yaprakların arka yüzünde ise okul öncesinden ortaokul çağına kadar geniş bir yaş aralığını kapsayacak şekilde tasarlanan pratik, faydalı ve maliyetsiz "Günün Oyunu", Türk kültürüne ait bilinmesi gereken isim, obje, yer, yemek gibi bilgilerden oluşan "Günün Değeri", ailelere iletişim, eğitim, hayat görüşü, pratik bilgi gibi bakış açısı oluşturabilecek "Günün Önerisi"; okul öncesinden liseye kadar ailelerin çocuk ve eğitimle ilgili yaşadığı genel sorunlara yönelik "Günün Çözümü" ve son olarak çocukların merak ettikleri ve en çok sordukları sorulara bilimsel açıklamalar getiren "Günün Nedeni" bölümü paylaşılıyor.

Bakan Selçuk: Bu çalışmanın, merakını sürekli besleyen, değerlerine saygılı ve mutlu bireyler yetiştirmemiz için faydalı olmasını diliyorum

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2020 itibarıyla hayata geçen Eğitim Takvimi'ne ilişkin şu sözleri söyledi:

Eğitim ekip işidir, derken bu ekibin en önemli halkalarından biri olarak hep anne babaları işaret ediyoruz. Gittiğimiz illerde meslektaşlarımızın yanı sıra en önemli paydaşlarımız olan velilerimizle Anne-babalar, çocuklarına nasıl örnek olurlarsa evlatları da arkalarından öyle gelecek. Bu nedenle küçük ama bir bütün halinde anlamlı bilgiler, öneriler sıraladık. En önemlisi de anne babaları ve çocukları birbirlerine daha da yaklaştıran ve keyifli vakit geçirmeyi sağlayacak pratik ve eğlenceli oyunlar tasarladık. Ekip arkadaşlarımızın yoğun mesaisiyle ortaya çıkan bu çalışmanın, merakını sürekli besleyen, değerlerine saygılı ve mutlu bireyler yetiştirmemiz için faydalı olmasını diliyorum.

Eğitim Takvimi’ni Facebook, Instagram ve Twitter adreslerinin yanı sıra ücretsiz cep telefonu uygulamasıyla takip edilebiliyor.

 

Independent Türkçe, AA

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU