Marmara Adası yeni yıla karanlıkta girmeyecek: 5 jeneratör gönderildi

Marmara Adası'nda iki gündür süren elektrik kesintisine yol açan arıza, hava koşulları nedeniyle giderilemedi. Ada’ya 5 jeneratör ve 4 trafo gönderildi

Fotoğraf: İHA

Balıkesir’in Marmara Adası’na iki gündür elektrik verilemiyor. Arızanın adaya akımı taşıyan 11 kilometrelik denizaltı kablosunun 6,8'inci kilometresinde denizin 80 metre derinliğinde meydana geldiği tespit edildi. Ancak kötü hava koşulları Uludağ Elektrik Dağıtım AŞ (UEDAŞ) ekiplerinin arızaya müdahale etmesini engelliyor.

Marmara Adası’nın 2020’ye karanlıkta girmemesi için çalışmalar sürüyor. Ekipler arızanın giderilmesi için hazırlıklarını yaparken, adaya 5 büyük jeneratör gönderildi. Marmara Adalar Belediyesi’nce tahsis edilen gemiye, UEDAŞ ile Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’ne (BASKİ) ait 5 jeneratör ve 4 trafo yüklendi. Malzemeler, Erdek Limanı'ndan adaya ulaştırıldı.

AW895767_04.jpg
Fotoğraf: İHA

 

Yılbaşında elektriksiz kalmayacak

Adada UEDAŞ'a ait 5 jeneratörün kurulu olduğu ve bazı mahallelere enerji verildiği öğrenildi.

Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, Erdek Limanı'ndan adanın bütün elektrik ihtiyacını karşılayacak şekilde jeneratörler intikal ettirildi. İnşallah bugün öğleden sonra jeneratörlerle enerji verip yeni yılda adamızda elektriksiz kalmayacağız. Kablo tamiri için de hava şartları müsait olduğu anda UEDAŞ ekipleri gerekli müdahaleyi yapacak. Belediye olarak 24 saat hazırız, vatandaşlarımızın bu mağduriyetini gidermek için tüm ekiplerimizi seferber etmiş durumdayız" diye konuştu.

Çapa kabloya zarar verdi

Marmara Adası'nda pazar günü saat 15.00 sularında denizin dibinden giden enerji iletim kablolarının arızalanması nedeniyle elektrikler kesilmişti. UEDAŞ ve belediye ekipleri kabloların tamiri için çalışma başlatmış ancak denizdeki fırtına nedeniyle müdahalelerden sonuç alınamamıştı. Kesintinin bir gemiden atılan çapanın kabloya zarar vermesinden kaynaklandığı açıklanmıştı.

 

Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU