Eski AK Parti milletvekili Ocaktan: Rusya ve ABD, Suriye’de bizi sessiz sedasız devre dışı bıraktı

Ocaktan İdlib’de yaşananlar nedeniyle Türkiye’nin Putin’e, tepki göstermesi gerektiğini ifade etti

Fotoğraf: AA

Eski AK Parti Bursa Milletvekili ve Karar yazarı Mehmet Ocaktan, Türkiye’nin Suriye’ye yönelik operasyonunu hatırlattığı yazısında, “Suriye’de YPG’nin olduğu yerde duruyor, bu da yetmiyormuş gibi Rusya YPG’yi eğitmeye ve onlarla iş tutarak Esad rejimini sınırımıza yerleştirmeye devam ediyor” dedi.

Ocaktan, “Öyle anlaşılıyor ki bütün dostluk gösterilerine rağmen, Rusya ve ABD aralarındaki zımni anlaşmayla Suriye’deki varlıklarını daha da tahkim ederek bizi sessiz sedasız devre dışı bırakmış bulunuyorlar” iddiasını yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Katliamı durdur’ diyemeyecek miyiz?”

Ocaktan, Rusya’nın Suriye’yle birlikte İdlib’e hava saldırıları düzenlendiğini hatırlatarak, “Siviller, çocuklar ölüyor. Bombalardan kaçan 50 bine yakın göçmen dalgası konvoylar halinde ülkemizin sınırlarına dayanmış durumda” hatırlatmasında bulundu.  

“Bir türlü toz konduramadığımız dostumuz Putin, yeni yıl hediyesi olarak bize yeni mülteciler gönderiyor” ifadesini kullanan Ocaktan, “Felaketin baş müsebbibi olan Putin’e dönüp 'Ey Putin! Bu katliamı durdur, yoksa mültecileri size göndeririz' diyemeyecek miyiz?” diye sordu.

Suriye rejimi ve Rusya'nın aralık ayı ortasından bu yana yoğun saldırılar düzenlediği İdlib'deki insani duruma ilişkin Birleşmiş Milletler (BM) İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi’nden (OCHA) yazılı açıklama yapmış, açıklamada on binlerce sivilin evlerini terk etmek zorunda kaldığı İdlib’e bağlı Maret Numan bölgesi ve kırsalının neredeyse tamamen boşaltıldığı bilgisi paylaşılmıştı.

 

Independent Türkçe, Karar

DAHA FAZLA HABER OKU