Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Libya'yı da Suriye yapmak istiyorlar

Antalya’da konuşan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Somali’deki bombalı saldırı, Libya meselesi ve dün tanıtılan Türkiye’nin ilk yerli otomobili konusunda mesajlar verdi. Çavuşoğlu, Libya’nın ikinci bir Suriye yapılmak istendiğini söyledi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Antalya İl Başkanlığı'nın düzenlediği Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı’nda konuştu.

Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, Somali’deki bombalı saldırıyı kınadı.

"Terörün her türlüsünü lanetliyoruz" 

2 Türk vatandaşının da yaşamını yitirdiği olayda Somalilerin yalnız bırakılmayacağını vurgulayan Çavuşoğlu, "Terörün her türlüsünü lanetleniyoruz, her türlüsüyle mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi. 

Somali’ye doktorların da aralarında bulunduğu bir ekibin gönderildiğini ifade eden Çavuşoğlu, "Dostlarımıza ve kardeşlerimize de en güçlü desteği vermeye devam edeceğiz. Somalili kardeşlerimizi bugüne kadar hiçbir zaman yalnız bırakmadık, bundan sonra da yalnız bırakmayacağız" diye konuştu 

"İİT’de güçlü bir birlik ve beraberlik yok" 

Libya ve Suriye konusunda gelişmelere de değinen Çavuşoğlu, şunları söyledi: 

Libya'yı da Suriye yapmak istiyorlar. Eğer bugün Libya, Suriye gibi olsun; sonra sıra o bölgedeki ülkelere gelir. İslam dünyasının içinde sürekli çatışmalar var, sorunlar var. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) bu sorunları çözme noktasında güçlü değil, birlik beraberlik de yok.

"Milli otomobil tüm dünyayı ayağa kaldırdı" 

Konuşmasında dün Gebze’deki Bilişim Vadisi’nde tanıtımı gerçekleştirilen Türkiye’nin ilk yerli otomobili konusunda da yorum yapan Çavuşoğlu, "Tanıtımını yaptığımız yerli ve mili otomobil tüm dünyayı ayağa kaldırdı. Avrupa bunu konuşuyor. Birçok otomobil firması bu anlamda hedeflerini öne çekmeye başladı ki 'Türkiye'den önce piyasaya girebilir miyim?' diye. Biz artık dengeleri değiştiriyoruz" ifadelerini kullandı.
 

Independet Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU