Game of Thrones oyuncusu Andrew Dunbar evinde “aniden öldü”

Dunbar dizide Theon Greyjoy’u canlandıran Alfie Allen’ın dublörüydü ve Jon Snow için savaşan kuzeyli askerlerden birine de hayat vermişti

Game of Thrones oyuncusu Andrew Dunbar, Kuzey İrlanda’nın Belfast kentindeki evinde hayatını kaybetti.

Dizinin önemli karakterlerinden Theon Greyjoy’u canlandıran aktör Alfie Allen’ın dublörlüğünü yapan Dunbar, Noel arifesinde yaşamını yitirdi. Dunbar’ın ölüm sebebi açıklanmadı.

Dunbar, Game of Thrones’un önemli bölümlerinden Battle of Bastards’ta, Jon Snow için savaşan kuzeyli askerlerden birini de canlandırmıştı.

andrew-dunbar- 4.jpg
Andrew Dunbar, Battle of Bastards'ta kamera önüne geçmişti (HBO)

 

Aktörlüğün yanı sıra DJ’lik de yapan Dunbar’ın ölüm haberinin ardından rol arkadaşı Andy McClay sosyal medyada yayımladığı mesajda üzüntüsünü dile getirdi.

Dunbar’ın “evinde aniden öldüğünü” belirten McClay, oyuncunun “dürüst, yetenekli, nazik ve iyi kalpli” bir kişi olduğunu vurguladı. McClay, “Haberi aldığımdan beri ağlıyorum” diye yazdı.

andrew.jpg

Dunbar'ın ölüm haberinin ardından dostları üzüntülerini dile getirdi (HBO)

Game of Thrones set fotoğrafçısı Helen Sloan da sosyal medyadan bir mesaj yayımladı. “Dün sabah, Thrones ailemizden bir kişiyi kaybettiğimize dair korkunç haberi aldık” diye belirten Sloan sözlerini şöyle sürdürdü:

8. sezon için fotoğraf çekimi yaparken bir dublöre ihtiyacımız oldu. Kimi istediğimi çok iyi biliyordum. Andy’yi aramaya başladım. Yeni çıktığını söylediler. Ardından otoparka koşup yapabilir mi diye sordum. O gece yola çıkacağını ama yardım etmek için elinden geleni yapmak istediğini söyledi. Sete döndü ve yalnızca ben istedim diye tekrar kostümünü giydi.

 

Independent Türkçe için derleyen: Sezin Bala

DAHA FAZLA HABER OKU