Konyaspor Başkanı Kulluk: Süper Lig artık 3-5 takımın hegemonyasına teslim edilecek durumda değildir

Yeşil-beyazlı kulübün başkanı Hilmi Kulluk, Mustafa Cengiz'in açıklamalarına tepki göstererek, "Konyaspor ve diğer Anadolu takımlarına hiç kimse nasıl davranacağını, nasıl hareket edeceğini ve ne yapacağını dikte edemez" dedi

Hilmi Kulluk / Fotoğraf: AA

Konyaspor Kulübü Başkanı Hilmi Kulluk, Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz'in Hürriyet gazetesine verdiği röportajdaki, "Biz 'VAR kayıtları açıklansın' dediğimiz için Kulüpler Birliği Vakfı, 17 kulüp adına bir bildiri yayınladı. Oysa bu açıklamayı yapan 17 değil, 8 kulüptü. Firavunun laneti gibi o bildiride imzası olan 8 kulübün 3'ü küme düştü" sözlerine tepki gösterdi.

Yeşil-beyazlı kulübün internet sitesinde yer alan açıklamasında, her sezon İstanbul takımlarının kendi aralarında güç savaşı yaşadığını ve buna bağlı gövde gösterisi yaptıklarını savunan Hilmi Kulluk, "Bu yaşadıklarına Anadolu takımlarını da dahil ettiklerini görüyorum. Zan altında bırakan, suçlayıcı ifadelerle, tepeden bakarak ve diğer takımları yok sayarak kendi aralarındaki hesapları görmeye çalışmaları her geçen gün spor kamuoyunu daha da çok rahatsız etmektedir" ifadelerini kullandı.

 

 

Bu takımların yöneticilerinin yöntem ve usullerinin  her zaman aynı olduğunu öne süren Kulluk, şu görüşlerini paylaştı:

Bugün yeniden gündeme taşınan Kulüpler Birliği Vakfı bildirisine, dönemin Kayserispor Kulübü Başkanı ve vakfın başkan yardımcısı Sayın Erol Bedir ile yaptığımız telefon konuşmasında sözlü onay verdim. Ancak bildiriye bizim açımızdan son derece önemli olan ve olmazsa olmazımız gördüğümüz bir cümlenin ilave edilmesi konusunda da mutabık kaldık. Bildiriye vereceğimiz onay için öne sürdüğümüz tek şart buydu. O bildiride, Anadolu kulüplerine yapılan çok daha büyük hakem hataları karşısında Türkiye Futbol Federasyonunun, bugünkü tartışmalara konu olan reaksiyonu göstermediği ve benzer kararlar almadığı, dolayısıyla bu durumun adalet duygusunu yaraladığı özellikle ifade edildi. Bugün benzer bir durumla karşılaşsak, Anadolu takımlarına karşı yapılan hataların ve sonrasında çifte standart anlayışıyla sümen altına itilen haksızlıkların altını çizmek için yine aynı şekilde hareket ederdim.

"Bizim gözümüzde bütün takımlar eşittir"

Kulluk, bahse konu takımların yöneticilerinin yaptıkları açıklamalara dikkat etmek zorunda olduklarını vurgulayarak, "İçinde lanetin, firavunun yer aldığı cümleler kurularak, yoksa biz de lanetli kulüplere eklenmek için hedef mi gösteriliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Mustafa Cengiz'in açıklamasında yer alan, "Bu 8 kulüp asla hakem hataları için konuşamaz! Konuşmamaları gerekir. Hakemler hakkında kesinlikle basın toplantısı yapmamaları gerekir" şeklindeki ifadeleri son derece talihsiz bulduğunu kaydeden Hilmi Kulluk, şu görüşlerini aktardı:

İttifak Holding Konyaspor ve diğer Anadolu takımlarına hiç kimse nasıl davranacağını, nasıl hareket edeceğini ve ne yapacağını dikte edemez. Süper Lig artık 3-5 takımın hegemonyasına teslim edilecek durumda değildir. Kulüplerimizin menfaatleri neyi gerektiriyorsa, hakkaniyet çerçevesinde sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz. Bizim gözümüzde bütün takımlar eşittir ve hiçbir takımın diğer takımlara karşı üstünlüğü yoktur. İlgili kurum ve kuruluşlar için de aynı şekilde olma zorunluluğu vardır. Bu zorunluluğun, Süper Lig takımları arasındaki adaletin sağlamlaştırılabilmesi için muhakkak tesis edilmesi gerekmektedir.

Sivasspor'da tepki göstermişti

Demir Grup Sivasspor Kulübü resmi internet sitesinden başkan Mecnun Otyakmaz imzasıyla yayınlanan açıklamada, Kulüpler Birliği Vakfı'nın geçen sezon yayımladığı bildirinin kendi resmi internet sitelerinde haber amaçlı yer aldığı ifade edildi. 

Başkan Otyakmaz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

28 Kasım 2018 tarihinde dönemin Kulüpler Birliği Vakfı tarafından yazılan, sadece ana hatlarından bahsedilerek bilgisi verilen, şahsen üslubunu tasvip etmediğim, buna rağmen haber amaçlı resmi internet sitemizde yayınladığımız bildirinin yine gündemde olduğunu görüyoruz. O bildirideki, 'Özellikle Anadolu kulüplerine karşı yapılan çok daha fahiş hakem hataları karşısında Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) bu defa benzer refleks göstermediği ve benzeri kararlar almadığı herkesin malumudur' cümlesi TFF'ye yönelik bir eleştiriyken, olayın kişiselleştirilerek temcit pilavı gibi sürekli önümüze sürülmesi büyük bir haksızlıktır. Ancak görüyoruz ki değişen bir şey yok. Önceleri Pembe Köşk'te olduğu gibi, dün Beylerbeyi olur, bugün Zorlu, yarın Olimpiyat Stadı... Fakat bir şey değişmez. Ezilen hep Anadolu kulüpleri olur.

Açıklamasında "Bugün yapılan, dün yaptığınızı aklamaz, meşrulaştırmaz" diyen Otyakmaz, "Bizim o dönem resmi sitemizde haber niteliğinde yayınladığımız basın bülteni yüzünden 8 kulübün firavun lanetine maruz kaldığımızı da öğrenmiş olduk. Lütfen 6 Anadolu takımını sizin bu vahşi, pervasız ve adaletsiz rekabetinize alet etmeyin. Unutulmamalıdır ki firavun varsa Musa var, lanet varsa Felak-Nas var. Lanet döner dolaşır yapanı bulur. Günümüzde canlı örnekleri olduğu gibi" cümleleriyle açıklamasını noktaladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ne olmuştu?

Geçtiğimiz sezon ligin 13. haftasında Galatasaray, Konyaspor ile karşı karşıya geldi. Türk Telekom Stadı'nda oynanan ve 1-1'lik eşitlikle sona eren maça, hakem hataları damgasını vurdu.

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, maçın ardından çok sert açıklamalar yaparak, Video Yardımcı Hakem (VAR) kayıtlarının açıklanmasını istedi.

Yaşanan gelişmeler üzerine Merkez Hakem Kurulu (MHK), Galatasaray-Konyaspor karşılaşmasını yöneten Hüseyin Göçek ile VAR hakemi Halis Özkahya'ya ikinci değerlendirmeye kadar maç vermeme kararı.

MHK'nın kararı üzerine toplanan Fikret Orman başkanlığındaki Kulüpler Birliği Vakfı, yayınladığı bildiride, hakemlere maç vermeme kararına tepki göstererek, 17 kulübün görüş birliğiyle Göçek ve Özkahya'yla ilgili MHK kararının geri alınmasını beklediğini açıkladı. 

Galatasaray Kulübü de Kulüpler Birliği Vakfı'nın, sarı-kırmızılı kulübe yönelik yaptığı açıklama geri çekilene ya da tüm paydaşların vicdanını rahatlatacak şekilde düzeltilene kadar vakfın toplantılarına katılmayacağını duyurdu. 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU