Bilal Erdoğan: Güçlü bir millet, güçlü bir Türkiye olmak istiyorsak kısa yol yok, kolay yol yok

Erdoğan, 2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Bilim Tarihi Yılı dolayısıyla düzenlenen bir programa katıldı, konuşmasında “Emeksiz yemek olmaz” dedi.

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu ve Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırma Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi olan Bilal Erdoğan, Müslüman bilim insanlarının eserlerinden örnekler vererek, "Eğer ilerlemek, teknolojide çağı yakalamak, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmak, dünyada güçlü bir millet, güçlü bir Türkiye olmak istiyorsak kısa yol yok, kolay yol yok” dedi.  

Karabük Belediyesi konferans salonunda düzenlenen 2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Bilim Tarihi Yılı dolayısıyla düzenlenen programa katılan Erdoğan, “Zahmetsiz rahmet olmaz. Emeksiz yemek olmaz” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Biz zirvedeydik, yeniden zirvede olabiliriz" diyen Erdoğan, "Müslüman bilim insanları dinimizin, inancımızın bize yüklediği bir misyon olarak ilim ile hayatlarını geçirmişler. Eski Yunan'dan, Roma'dan aldıklarının üzerine bilimi geliştirmiş, ileri götürmüşler. Ondan sonrada aynı şekilde Batı gelmiş Müslüman bilim insanlarının ürettiği o zenginliğin, muazzam birikimin üzerine kendisi inşa etmeye başlamış" değerlendirmesinde bulundu.

“Kolay yol yok”

Bilal Erdoğan, Müslüman bilim insanlarının eserlerinden örnekler vererek, "Eğer ilerlemek, teknolojide çağı yakalamak, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmak, dünyada güçlü bir millet, güçlü bir Türkiye olmak istiyorsak kısa yol yok, kolay yol yok. Çalışmak, gayret, emek var. Zahmetsiz rahmet olmaz. Emeksiz yemek olmaz. İşte Fuat Hoca hayatını ilme vakfederek bize o öz güveni kazandıracak o eserleri verdi" şeklinde konuştu.

“Aşağılık kompleksini kırıp, kendimize, milletimize çok büyük hedefler koymak zorundayız” diyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Türklerin aleyhine yüzyıllar boyunca Batı, medyayı, matbaasını kurduktan itibaren hep bir negatif algıyı pompalamış. Bu dönemde de Türkiye ile ilgili bunları yaşıyoruz. Cumhurbaşkanımızla ilgili dünya medyasında ne tür yalanların dolaşıma sokulduğunu ben bilirim. Siz de araştırsanız göreceksiniz. Neden? Türkiye'yi Birinci Dünya Savaşı'nda, Kurtuluş Savaşı'nda işgal edemeyenler yapamayacaklarını anlayınca farklı bir işgale yeltendiler. O nedir? İşte koca bir milleti, koca bir halkı aşağılık kompleksine sokmak. Bizim aydınlarımız daha düne kadar, 'Biz yapamayız, edemeyiz, baş kaldırmayız. İsrail'e dikkat et, Amerika'nın dediğini yap, Avrupa'ya üye ol...' Yani hep bu aşağılık kompleksini besleyen, destekleyen, tavırları olan aydınlar olmuştur. Böyle aydınların olursa adamın seni işgal etmesine gerek kalmadı ki. Dolayısıyla arkadaşlar bu aşağılık kompleksini kırıp, kendimize, milletimize çok büyük hedefler koymak zorundayız. Çok çalışmak zorundayız.

 

AA 

DAHA FAZLA HABER OKU