Erdoğan: Suriye'de işgal derdimiz yok, topraklarımızda en ufak bir parselasyona izin vermeyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kara Harp Okulu töreninde konuştu, Adana Mutabakatının yeniden gündeme gelmesi mesajı verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kara Harp Okulu törenine katıldı / Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kara Harp Okulu'nun Milli harita-görüntü sisteminin tanıtımında konuştu.

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan bölümler şöyle:

"Suriye'de işgal derdimiz yok"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Suriye ile ilgili "Bizim işgal gibi bir derdimiz yok. Biz buralara 20 milyon kilometrekarelik topraklardan kaybede kaybede geldik. Sıradan bir kabile devleti değiliz.,
Topraklarımızda en ufak bir parselasyona müsaade etmeyiz." dedi. 

Rusya Devlet Başkanı Putin ile yaptıkları görüşmeye değindi ve Adana Mutabakatının yeniden gündeme alınması mesajı verdi. 

" Biz asla batı dünyasının mültecilere kapısını kapatma zihniyetiyle hareket etmedik, edemeyiz. Dünyanın en zengini denilenler bizim çok çok arkamızda yer alıyor. İnsani yardımlarda bir numarayız. Çünkü onların kültüründe veren el alan elden üstündür anlayışı yok. Dün Rusya seyahetimizin ana eksinini bu oluşturdu. yaptığımız görüşmelerde bu Adana Mutabakatı'nın yeniden gündeme gelmesi, bunun üzerinde ısrarlı durmamız gerektiğini daha iyi anlıyoruzAfrin'de, İdlib'de, Cerablus'ta, Suriye'nin özellikle bize yakın alanında huzuru nasıl sağlarız? Bizim işgal gibi bir derdimiz yok. Biz buralara 20 milyon km karelik topraklardan kaybede kaybede buraya geldik. Sıradan bir kabile devleti değildik. Toplarklarımızda en ufak bir parselosyana müsaade etmeyiz." 

"Tekme atmak için bekleyenler var"

Cumhurbaşkanı, Türkiye'nin son 5-6 yılda başına gelen her olayın Türkiye'yi tökezletmek için olduğunu söyledi. Darbe vurgusu yaptı. 

"Düştüğümüzde tekme atmak için bekleyen o kadar çok kesim var ki.  15 Temmuz'da başımıza geldi devlete darbe girişimi. Demokrasiye inanmış bir ülke olarak tüm ekibimle dünyanın neredesinde olursa olsun nerede bir darbe girişimi varsa hepsinin karşısındayız. Sandıktan gelene herkes saygı duymak zorundadır. Türkiye tarihinin en büyük felaketlerinden birinden kurtulmayı başarmıştır. FETÖ'ye karşı yürütülen mücadelede en küçük bir gevşeme gerileme söz konusu değildir. FETÖ belasından ülkeyi temizleyene kadar mücadelemiz sürecektir. Kendilerini saklamayı başaranları takip edip bulduk. Verilen mücadeleyi sulandırmaya çalışanlara izin vermedik." 

Erdoğan konuşmasında Türkiye'nin teknolojik çalışmalarına da değindi. 

Teknolojide Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı örneği

"Tüm kurumlarımızı bu büyük değişime hazırlamaktayız. İnsanlığın elinde büyüyen veriyi yapay zeka ile işlemeye başladığımızda hız geçmişle mukayese edilemeyecek şekilde artacaktır. Hata toleransı da azalacaktır. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı operasyonlarında kullandığımız yöntemleri geçmiş operasyonlarla karşılaştırmak mümkün değildir.Teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin, yapay zeka konusunda nereye varılırsa varılsın, insan her şeyin merkezinde olmaya devam edecektir. İnsan varsa bütün bu gelişmeler var. İnsan yoksa bunların hiçbiri yok. Türkiye olarak bizi orta üst ve üst gelişmişlik derecesine sahip ülkelerden ayıran en önemli özellik bu anlayışımızdır"

DAHA FAZLA HABER OKU