Fehmi Koru: Şehir Üniversitesi’nin başına gelenler bir kırılma noktası teşkil edecek

"Geriye kötü bir miras bırakmamak en doğru yöntemdir"

Fotoğraf: Şehir Üniversitesi

Gazeteci yazar Fehmi Koru, Marmara Üniversitesi’ne devredilen Şehir Üniversitesi’nin “bir kırılma noktası teşkil edeceğini” yazdı.

Koru, kişisel bloğunda kaleme aldığı yazıda üniversite ile kişisel hiçbir ilişkisi olmadığını vurgularken kayyum kararını hatırlattı ve şunları söyledi:

Üzerinde düşünülmeyi hak eden bir başka yönü var bu el koymanın: Yarınlar için kötü örnek teşkil etme ihtimali yönü…

Demokrasilerde hiçbir iktidar ebed müddet değildir; uzun veya kısa, her iktidarın bir ömrü vardır. Zaten bu sebepledir ki, seçimle iktidara gelenler yine seçimle iktidarı terk etmek zorunda kalacaklarını bildikleri için, kuralları fazla esnetmez, geriye kötü miras bırakmamaya çalışırlar. Kendi dönemlerinde yaptıklarının kendilerinden sonra için yanlış örnek haline dönüşmemesini sağlamaya çalışırlar.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Yarın sandıktan farklı ve AK Parti’nin iyi ve doğru icraatlarına bile eleştirel yaklaşan bir siyasi kadro çıkar ve o kadro AK Parti döneminde yapılmış hayırlı icraatları dahi ortadan kaldırmak için kolları sıvarsa ne olacak?” sorusunu yönelten Koru, şöyle devam etti:

Galiba bu soru AK Parti çevrelerinde hiç akla gelmiyor.

Oysa gelmeli.

Gelmeli ve her icraata “Bizden sonraya etkisi ne olabilir?” sorusu eşliğinde karar verilmeli.

Şehir Üniversitesi ile ilgili tasarrufa gidilirken o soru sorulsaydı, öyle sanıyorum ki, var olan sorunun çözümü için çok daha değişik bir yöntem bulunabilirdi.

Hala bulunabilir.

Demokratik bir ülkede yaşıyoruz ve demokrasilerde hiçbir iktidar ebed müddet değildir, bu sebeple de geriye kötü bir miras bırakmamak en doğru yöntemdir.

fehmikoru.com

DAHA FAZLA HABER OKU