Nisanda söz vermişti… İmamoğlu: Fayton konusunu çözüyoruz

İBB Başkanı: Görecekler, çok çağdaş, çok farklı bir yüzü olacak Adalar’ın önümüzdeki bahar itibariyle

Fotoğraf: AA

Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı olalı 6 ay oldu.

İstanbul’da yapılan ilk seçimden önce, 1 Nisan’da, Ekrem İmamoğlu, Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HayKonFed) ile bir taahhütname imzaladı.

Bu taahhütnamenin bir maddesi de atlı faytonlarla ilgiliydi:

"Atlı fayton”ları kaldırarak yerine akülü ulaşım araçları koyacağıma, kurtarılan atların ekolojilerine uygun geniş doğal ortamlarda rehabilite edilerek ölene kadar yaşamlarını sürdürmelerini sağlayacağıma söz veriyorum.

İmamoğlu, seçilmesinin üzerinden aylar geçmesine rağmen bu sözünü tutmadı.

En son olarak 81 atın ruam hastalığına yakalanıp öldürülmesinin ardından tekrar gündeme gelen atlı faytonlarla ilgili İmamoğlu yeni bir açıklama yaptı.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ı ziyaret eden İmamoğlu, “Bu konuda netiz. Özellikle ata yapılan zulüm, sıkıntıların hepsinin takibindeyiz. Orada bir protokol var. Orada bir süreç işliyor. Yazın ortasında ‘Şunu şöyle yaptık, bunu böyle yaptık’ diyemezdik. Ama analizler yaptık, çalıştaylar yaptık, işin sonuna geldik. Biz, oradaki fayton konusunu çözüyoruz. Görecekler, çok çağdaş, çok farklı bir yüzü olacak Adalar’ın önümüzdeki bahar itibariyle. Çözüyoruz. Ama iş bitince bunu açıklayacağız. Oradaki süreçte farklı sıkıntılar var. Onları da aşıyoruz” dedi.

ibb-ruam-191219 (1).jpeg
81 atın öldürülmesinin ardından 347 hayvan hakları, çevre ve doğa derneği ile topluluğu ortak imzalı bir basın açıklaması yaptı. İBB binası önünde yapılan açıklamada “Çok büyük bir halk sağlığı krizine dönüşebilecek ve yetkililerin şeffaflıktan uzak şekilde yönetmeye çalıştığı bu sürecin, sadece Adalar’daki insan ve hayvan sağlığını değil tüm kenti tehdit ettiğini de vurgulamak isteriz” denildi.


İBB Başkanı, belediye binası önünde eylem yapan hayvan aktivistleriyle de akşam saatlerinde görüşeceğini belirtti.

Adalar'da ruam hastalığı nedeniyle 81 atın itlaf edildiği haberini alan hayvanseverler soluğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin önünde almıştı. Saraçhaneye'ye çadır kuran hayvanseverlerin eylemi gece saatlerinde de devam etmişti. Hayvanseverler, adada tek bir atlı fayton kalmayıncaya kadar bekleyişlerine devam edeceklerini söylüyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU