HDP’den 3 CHP’den 1 belediye başkanı görevden alındı, yerlerine kayyum atandı

İçişleri Bakanlığı, Muş'ta 3 belediye başkanını örgüt propagandası yapmak, Urla Belediye Başkanı Oğuz'u ise FETÖ'ye üye olmak suçundan görevden aldı

Fotoğraf: Urla Belediyesi

"FETÖ'ye üye olma" suçundan yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan CHP'li Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz görevinden uzaklaştırıldı. Muş'un Bulanık ilçesi Belediye Başkanı Adnan Topçu, Varto ilçesi Belediye Başkanı Ülkü Karaaslan Baytaş ve Bulanık ilçesi Erentepe Belde Belediye Başkanı Dilaver Kesik de görevden uzaklaştırıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Urla'ya kayyum

İzmir Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, İbrahim Burak Oğuz'un FETÖ'ye üye olmak suçundan yürütülen soruşturma kapsamında İzmir 5. Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandığı belirtildi. 

Oğuz'un Anayasanın 127. maddesi ve Belediye Kanunu'nun 47. maddesine istinaden İçişleri Bakanlığının onayı ile geçici tedbir olarak görevden uzaklaştırıldığı hatırlatılan açıklamada, "Belediye Kanunu'nun 45. maddesi uyarınca yine Belediye Kanunu'nun 46. maddesi kapsamında Urla Kaymakamı Önder Can, Urla Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerine yer verildi. 

HDP'li belediyelere de kayyum

Varto Kaymakamı Ertuğrul Avcı Varto Belediyesine, Bulanık Kaymakamı Mehmet İlidi Bulanık Belediyesi ile ilçeye bağlı Erentepe Belde Belediyesine kayyum olarak atandı.

 

Ajanslar

 

DAHA FAZLA HABER OKU