Las Tesis İstanbul ve İzmir'deydi

. Fransa, İspanya ve çeşitli ülkelerde benzerleri yapılan danslı protesto, İzmir ve İstanbul’da da yapıldı

Fotoğraf: Twitter @zeynokuray

Şili'de kadınların 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde sergiledikleri dans performansı İzmir ve İstanbul'da da gerçekleştirildi.

Şilili kadın örgütü Las Tesis’in 25 Kasım’da Şili Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Bakanlığı önünde düzenlediği danslı protesto dünyanın çeşitli kentlerine yayıldı. Fransa, İspanya ve çeşitli ülkelerde benzerleri yapılan danslı protesto İzmir ve İstanbul’da da yapıldı.  

Kadınlar Beşiktaş'ta buluştu

İstanbul'da kadınlar Beşiktaş'ta bir araya geldi. Barbaros Hayrettin Paşa Meydanı'nda gerçekleşen Las Tesis dansı, renkli görüntülere sahne oldu.

Gösterinin bitmesinin ardından kadınlar Kürtçe şarkılarla halay çekti. Kadınlar sık sık “Kadın cinayetleri politiktir”, “Yaşasın kadın dayanışması” sloganları attı. Eylem alkışların ve zılgıtların ardından son buldu.

Çevreden geçenler de destek verdi

İzmir'de ise Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde bir araya gelen kadınlar, danslı protestolarını gerçekleştirdi. Gösteriye yüzlerce kadın katıldı. Ayrıca çevreden geçenler de kadınlara destek oldu.

Kadınlar protesto sırasında sık sık “Gelsin baba, gelsin devlet, gelsin cop. İnadına isyan, inadına özgürlük” ve “Yaşasın kadın dayanışması” sloganları attı.

 

Independent Türkçe, Tükenmez Haber

DAHA FAZLA HABER OKU