Türkiye'deki Kürt partileri ulusal birlik için Erbil yolunda

Sekiz kişiden oluşan heyet “ulusal birlik” çalışmaları kapsamında görüşmeler yapmak üzere yarın akşam Irak Kürdistan Bölgesi’ne gidiyor

IKB'ye gidecek heyetin tarihi belli oldu / Fotoğraf: Twitter

Irak Kürdistan Bölgesi’ne (IKB) gidecek heyette, Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Kürdistan Demokrat Partisi-Türkiye (KDP-T), İnsan ve Özgürlük Partisi (İÖP) ve Azadi Partisi’nden temsilciler yer alıyor

Heyet, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) başta olmak üzere birçok parti ve hükümet yetkilileri ile bir araya gelecek.

Independent Türkçe’ye konuşan bir kaynak, heyetin Pazartesi akşamı Irak Kürdistan Bölgesi’nin başkenti Erbil’e geçeceğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Heyet salı günü görüşmelere başlayacak

Ziyaretin yaklaşık 3-4 süreceğini aktaran kaynak, heyetin Salı günü Kürtler arası ‘ulusal birlik’ çalışmaları kapsamında görüşmelerine başlayacağını kaydetti.

Temaslarda bulunacak heyet sekiz kişiden oluşuyor. 

Kaynağın verdiği bilgiye göre heyette, DTK adına Berdan Öztürk, KDP-T adına Mehmet Emin Kardeş, İÖP adına Mehmet Yamaç, Azadi Partisi adına Ayetullah Aşti, HDP Eş Genel Başkanı Nazmi Gür ve milletvekilleri İmam Taşçıer, Ayşe Acar Başaran ve Nuran İmir yer alacak.

 

Temelli başkanlığındaki heyet Barzani ile görüştü
Temelli başkanlığındaki heyet Barzani ile görüştü / Fotoğraf: HDP

 

Diyarbakır’da çalıştay kararı

Söz konusu partiler 5 Aralık’ta Diyarbakır’da toplanmış ve 18-19 Ocak 2020 tarihinde kapsamlı bir çalıştayın yapılmasına karar vermişti.

Yayımlanan ortak deklarasyonda, şu kararlar yer almıştı:

Kalıcı ulusal İttifaka varma hedefinde faaliyetlerini ‘Kürdistani İttifak Çalışması’ adı altında sürdürme; Ulusal İttifakın yapısı, çerçevesi, bileşenleri, işleyişi, yol ve yöntemine ilişkin 18-19 Ocak 2020 tarihinde iki günlük bir Çalıştay gerçekleştirme; Çalıştay hazırlığının beş kişilik bir komisyon tarafından organize edilmesini; Ulusal İttifak faaliyetinin başlangıç aşamasında hali hazırda yer almayan tüm Kürdistanî parti ve hareketlerimizin Kürdistani İttifak Çalışması’nın içinde yer almaları için saflarımızın açık olduğu kararlaştırıldı.

Geçtiğimiz Eylül ayında da HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli Başkanlığı’ndaki bir IKB’yi ziyaret etmişti. 

Heyet, eski IKB Başkanı Mesut Barzani başta olmak üzere birçok parti ve sivil toplum kuruluşunun temsilcileri ile bir araya gelmişti.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU