Kalamış’ta bisikletçi şiddetine maruz kalan senarist Özge Efendioğlu şikayetçi oldu

Dün 16.00 sularında yürüyüşe çıkan Efendioğlu’na bir bisikletçi sözlü tacizde bulunup, genç kadının telefonunu yere fırlatmıştı. Senarist, Kadıköy Rıhtım Karakolu’na giderek bisikletçinin bulunmasını talep etti

Independent Türkçe'nin ulaştığı bilgiye göre, dün 16.00 sularında Kadıköy Kalamış'ta bir bisikletçinin şiddetine maruz kalan senarist Özge Efendioğlu, 'benzer olayların başkalarının başına gelmemesi' için Kadıköy Rıhtım Karakolu'na giderek şikayette bulundu.

Efendioğlu ifadesinde, sözlü tacizde bulunan bisikletçinin daha sonra yeniden kendisine doğru geldiğini görünce, 'koruma içgüdüsüyle' hareket edip telefonuna sarıldığını belirtti.

Konunun bisiklet sürmek ya da sporla ilgili olmadığını, yaşananın şiddet olduğunu vurgulayan Efendioğlu, olayın peşini bırakmayacağını kaydetti. 

Yere düşen telefon kırılırken, senarist Özge Efendioğlu olaydan yara almadan kurtuldu.

 

Senarist Özge Efendioğlu.jpg
Özge Efendioğlu / Fotoğraf: Independent Türkçe

 

Neler olmuştu?

Dün Kadıköy Kalamış'ta öğleden sonra yürüyüşe çıkan senarist Özge Efendioğlu, bir bisikletçinin şiddetine maruz kalmıştı.

Efendioğlu, arkasından gelen iki bisikletçiden birinin kendisine sert bir şekilde "Çekilsene" dediğini, kendisinin de "Burası yürüyüş yolu, bisiklet yolu yan tarafta" yanıtını verdiğini, bunun üzerine de bisikletçinin, "Senden mi öğreneceğiz, sana mı sorucağız lan" yanıtını verip küfrettiğini ileri sürmüştü.

Bisikletçi daha sonra olay yerinden uzaklaşmış, yürümeye devam eden Efendioğlu ise bir süre sonra aynı kişinin kendisine doğru geldiğini farkedince, telefonla o anları videoya kaydetmeye başlamıştı.

Kırmızı-siyah mont giydiği, siyah bere ve gözlük taktığı görülen şahıs, Özge Efendioğlu'nun telefonuna yumruk atmış, cep telefonuyla saldırı anını çeken senarist, görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşmıştı.

Görüntüler birkaç saat içinde 700 binden fazla görüntülenip, 9 bin kez paylaşılırken, Efendioğlu'na destek mesajları yağmıştı.

 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU