Suudi Arabistan ilk kez kadın golf turnuvasına ev sahipliği yapacak

Erkekler için ilk uluslararası turnuva bu yıl yapıldı

Suudi Arabistan'daki The Royal Greens Golf & Country Club bu yıl Avrupa Turu'na ev sahipliği yaptı (The Royal Greens Golf & Country Club)

Suudi Arabistan gelecek yıl 19-22 Mart arasında Cidde şehrindeki Royal Greens Golf & Country Club'da tarihinin ilk kadın golf turnuvasını düzenleyecek. Etkinliğe 108 profesyonelin katılması bekleniyor.

Avrupa Kadın Turu (The Ladies European Tour – LET) etkinliği, Golf Saudi ve Suudi Golf Federasyonu iş birliğiyle düzenlenecek ve 1 milyon dolarlık (yaklaşık 5,8 milyon TL) para ödülü verecek.

LET'nin CEO'su Alexandra Armas yaptığı açıklamada "Bu duyurudan dolayı son derece heyecanlıyım ve Suudi Arabistan'ın ilk profesyonel kadın golf etkinliğini düzenleyerek tarihin bir parçası olmak LET için onur verici" dedi.

Suudi Arabistan'ın 2020 programına katıldığını tasdik etmek heyecan verici bir olay… ve Saudi International için düzenlenen etkinliğin kalitesine tanık olduktan sonra bunun oyuncularımız için harika bir etkinlik olacağından eminim.

Aralarında Britanyalı Carly Booth, Amy Boulden ve Rachel Drummond'a ek olarak İsviçreli Camilla Lennarth ve Isabella Deilert'in de bulunduğu birçok golf oyuncusu ülkede sporun gelişimine ön ayak olmak için ikna edildi.

Dünyada cinsiyet ayrımcılığının en yoğun görüldüğü ülkelerden olan Suudi Arabistan'da kadın hakları tartışmalı bir konu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ülkede dünyanın en katı toplumsal kuralları geçerli ancak önemli kararlar için tüm kadınları erkek bir akrabanın onayını almak zorunda bırakan himaye sistemi yavaş yavaş yok oluyor.

Suudi Arabistan bu hafta restoranlara girişteki cinsiyet ayrımcılığını kaldırdığını açıkladı.

Saudi International erkekler turnuvasının açılışı bu yıl, Avrupa Turu'nun ülkedeki ilk etkinliğinde oyunculara verilen cömert katılım ödüllerinin cezbettiği dünyanın en iyi 5 golf oyuncusundan 4'ünün katılımıyla düzenlendi.

Buna rağmen eski dünya bir numaraları Rory McIlroy ve Tiger Woods, gelecek yılın turnuvasında rekabet etme tekliflerini reddetti. Kuzey İrlandalı oyuncu Suudi Arabistan'ın insan hakları sorunlarına işaret etti.

Uluslararası Af Örgütü, Suudi Arabistan rejiminin insan hakları sicilini "çok kötü" olarak tanımlıyor.

Ülke son yıllarda birçok spor etkinliğine ev sahipliği yapmaya çalışıyor. Geçen hafta Britanyalı Anthony Joshua'nın Meksika asıllı ABD'li sporcu Andy Ruiz Jr.'ı mağlup ettiği ağır sıklet boks maçına ev sahipliği yapmıştı.

 

Reuters

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU