Lokantacılardan iddia: Canan Karatay, tavuk döner satışını yüzde 30 düşürdü

Lokantacılar, ‘Tavuk döner büfelerinin önünden geçerken midem bulanıyor’ diyen Prof. Dr. Canan Karatay hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu dilekçesinde Karatay’ın sözlerinin tavuk döner satışında düşüş yaşanmasına neden olduğu ileri sürüldü

Fotoğraf: Twitter

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) üyeleri, bir röportajda, "Başından beri tavuk dönere karşıyım. Tavuk döner olan büfelerin önünden geçerken bile midem bulanıyor" diyen Prof. Dr. Canan Karatay’dan şikayetçi oldu.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen TÜRES Başkanı Ramazan Bingöl ve dernek üyeleri, Prof. Dr. Karatay aleyhine hazırlanan suç duyurusu dilekçesini İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na sundu. 

thumbs_b_c_fd4517e67abaf39e7890b703e7966e48.jpg
Prof.Dr.Canan Karatay / Fotoğraf: AA

 

TÜRES'in dilekçesinde, "Başından beri tavuk dönere karşıyım. Tavuk döner olan büfelerin önünden geçerken bile midem bulanıyor" ifadeleri nedeniyle, Türk Ceza Kanunu'nun 237. maddesi kapsamında, 3 aydan 2 yıla kadar hapis ve adli para cezası öngörülen "işçi ücretleri veya besin ve malların fiyatlarını etkilemek" suçundan yargılanması talep edildi.

Satışlar düştü

Adliye önünde açıklama yapan Ramazan Bingöl, besin piyasasında iyi hizmet sunulabilmesi için yıllardır mücadele ettiklerini belirterek, cebinde 5-6 lira bulunan bir insanın da sağlıklı yapılan tavuk döneri yediğini söyledi.

Canan Karatay'ın açıklamalarıyla piyasayı etkileyerek, bu işi yapan milyonlarca insanın ve ülkenin ekonomisiyle oynadığını savunan Bingöl, ucuz dönerin de gayet sağlıklı olabileceğini savundu. Bilgöl, şunları söyledi:

Sağlık Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı var. Bizim gibi STK'lar var. Ürünlerde bir sorun varsa, devlet kurumları ve STK'lar zaten gerekeni yapıyor. Denetim sürdürülüyor. Canan Hanım'a mı kaldı bu iş? Devlet ne iş yapıyor? O zaman işletmeleri kapatalım, Canan Hanım'ı dinlesin herkes. Bunun bir vebali olmalı. Canan Karatay'ın bu açıklamalarından sonra tavuk döner sektöründe yüzde 30 düşüş yaşanmış. Bu tür şikayetler aldık.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU