Gözaltına alınan kadınları sergileyen polislere soruşturma

İstanbul Emniyet Müdürü: Hatalı bir iş, ilk günden soruşturma başlattık

İstanbul'da 15 Ocak'ta gözaltına alınan iki kadının ele geçirilen suç aletleri gibi sergilendiğini gösteren fotoğraflar tartışma yaratmıştı. 

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, polis tarafından servis edilen fotoğrafla ilgili ilk günden soruşturma açtıklarını söyledi.

"Gözaltı Sergisi" haberi üzerine Hürriyet gazetesinden Faruk Bildirici'ye konuşan Mustafa Çalışkan şu ifadeleri kullandı:

“Bu konuda aynı gün soruşturma açtık. Hatalı bir iş. Suç aletleri sergilenebilir ama insanların o şekilde sergilenmesi yanlıştır. Aynı gün soruşturma açtık ama her konuda sürekli açıklama yapıyor görünmek istemediğimiz için o gün açıklama yapmamıştık. Şimdi sizin yazınız nedeniyle bu bilgiyi verme gereği duydum. 2.5 yıldır bu görevdeyim, hatalı bir konu olduğunda hemen soruşturma açıyoruz. Hassas davranıyoruz. Ayrıca poliste bu tür yanlış uygulamalar sürekli olmuyor; olduğunda da üzerine gidiyoruz. Polis teşkilatının iyi yanı, kendi içindeki yanlışları tasfiye etmesini başarabilmesidir.”

Barodan suç duyurusu

Ankara Barosu da Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki uygulamayla ilgili olarak savcılığa suç duyurusunda bulunmuş, “İnsanların suç eşyası gibi teşhir edilerek kişilik hakları ve masumiyet karinesinin yok sayıldığı” görüşü dile getirilmişti. 
 

DAHA FAZLA HABER OKU