Adalet Bakanı: Ceren'in katilinin firarıyla ilgili soruşturma yapılıyor

Gül, Ceren'in katilinin açık cezaevine alınması ve firarıyla ilgili soruşturma yapıldığını söyledi

Fotoğraf: AA

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Ordu'da işlenen Ceren Özdemir cinayetiyle ilgili değerlendirme yaptı. 

"Acımız çok büyük. Ceren yavrumuza Allah’tan rahmet, ailesine ve milletimize başsağlığı diliyorum, Bu caninin hak ettiği cezayı alacağına inancımız tamdır " diyen Gül'e, katilin, kapalı cezaevindeki yoğunluk nedeniyle açık cezaevine nakil edildiği iddiaları soruldu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu tür hadiselerin yaşanmamasının ortak dilekleri olduğunu belirten Gül şunları söyledi: 

Açık cezaevinde infazını yaparken 2 Aralık’ta firar ettiği anlaşılıyor. Savcılık tarafından yakalama kararı çıkarılıyor. Polis yakalamaya çalışırken cinayeyti işliyor. İki polisimizi yaralıyor cani. Onlara da şifa diliyorum, geçmiş olsun. Başsavcılığmız konuyu tüm yönleriyle soruşturuyor. Adli yönden titizlikle çalışmalar devam etmiş ve tutuklanmıştır. Yargı hak ettiği cezayı verecektir. Bakanlık olarak da kurum olarak da idari soruşturma yapılıyor. Açığa alınması ve firarında mavzuata aykırılık ve ihmal olup olmadığı soruşturuluyor.

Açıkcezaevi ile ilgili konunun değerlendirilip değerlendirilmeyeceği yönündeki soruya Adalet Bakanı şu yanıtı verdi:

Bu konu parlamentonun takdirinde olarak değerlendirilebilir. Açık cezaevinin koşulları bugün belirlenmiş bir durum değildir. Türkiye'de uzun zamandır uygulanan bir sistem var. Bu sistemle ilgili uygulamalarda yaşanan bu hadiseleri de tekrar gözden geçirmek, daha iyileştirmek, bu konuda ne gibi düzenleme olacak... Hem idari, hem de yasal olarak neler yapılabilir, bu konu elbette çalışılacak.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU