Robert De Niro 50 yıllık kariyerindeki en zor rolünü açıkladı

Rol oyuncunun fiziksel bir dönüşüm geçirmesini gerektirmişti

Robert De Niro, 50 yıllık kariyerinde hazırlanması en zor rolünü açıkladı.

Martin Scorsese’nin son filmi The Irishman’de Frank Sheeran karakteriyle başrolü oynayan oyuncuya, The Hollywood Reporter’la gerçekleştirdiği bir görüşmede hazırlığı en zor filminin hangisi olduğu soruldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Oyuncu, yönetmenliğini Scorsese’nin üstlendiği, Jake LaMotta’nın hayatını anlatan 1980 tarihli filmi kastederek, “Sanırım Kızgın Boğa (Raging Bull). Epeyce kilo almam vs. gerektiği için” diye yanıtladı.

De Niro, dünya orta siklet şampiyonu profesyonel boksör LaMotta’yı canlandırdığında 30'lu yaşlarının sonundaydı.

Filmdeki rolü oyuncuya Baba II’deki (The Godfather II) rolüyle aldığı En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü'nden sonra En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'yle ikinci Oscar’ını kazandırmıştı.

The Hollywood Reporter’ın bu projeyi üstlenmek için Scorsese’yi kendisinin ikna edip etmediği sorusuna oyuncu şöyle yanıt verdi:

Onu ikna etmedim; (ortak zemin bulma konusunda) kendi tarzlarımız var. O dindar, ben değilim ama ortak çıkar içeren konularda anlaşıyoruz.

De Niro daha sonra LaMotta’nın hatıralarını okuyup Scorsese’yi aradığını ve şunları söylediğini belirtti:

Kitap büyük bir edebi eser değil ama çok samimi.

De Niro, LaMotta’yı New York’ta sokakta gördüğünü, “aşırı kilolu vs. olduğunu” fark ettiğini ve bunun rolü ele alma konusunda kendisine ilham verdiğini hatırladığını belirtti.

De Niro, “'Aman tanrım, ona ne olmuş böyle’ dedim. Önce formdan düşmüş halini, ardından genç bir dövüşçü olduğu zamanı canlandırmaktaki görsel fark da epey ilginçti. O kadar kiloyu alıp alamayacağımı görmek isteyeceğimi düşündüm. Yani benim ilgim bundandı. Marty’nin kendi gerekçeleri vardı ve bu proje için bir araya geldik” diye ekledi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU