Edirne Başsavcılığı’ndan Demirtaş açıklaması: Hastaneye sevki önerildi, kendisi istemedi

Savcılık, “devam etmekte olan poliklinik kontrolleri için de gerekli özen gösterildiğini” belirtti

Fotoğraf: Twitter

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı, Edirne F Tipi Cezaevi’nde rahatsızlanan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile ilgili yeni bir açıklama yaptı.

Açıklamada 26 Kasım saat 05.30 sıralarında Demirtaş’ın rahatsızlığının bildirilmesinin ardından 112 Acil Servisi’nin arandığı belirtildi. Ambulans ve doktorun 05.42’de Demirtaş’a “gerekli tetkikleri yaptığı” ifade eden başsavcılık, şunları kaydetti:

112 Acil Servis doktoru ilgiliye, kendisini hastaneye sevk edebileceklerini belirtmiş olup, ilgilinin kendisini iyi hissettiğini ve hastaneye gitmek istemediğini beyan etmesi üzerine acil ekibi kurumdan ayrılmıştır. Aynı gün kurum hekimi tarafından muayene edilen ilgilinin, EKG ve vital bulgularının normal olduğu görülmekle kontrol amaçlı Nöroloji, Kardiyoloji ve Gastroenteroloji polikliniklerine sevki önerilmiştir. Bunun üzerine yine aynı gün içerisinde, hastaneye sevk sürecine ilişkin Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile temas kurularak ilgili kliniklerden randevu organizasyonu başlatılıp dış güvenlik planlamaları oluşturulmuş ve güvenlik sebebiyle gizli tutulan planlama doğrultusunda 02/12/2019 günü Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edilmiştir.

Demirtaş’ın 2 Aralık’ta Kardiyoloji, Nöroloji, Gastroenteroloji ve Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalları’nda görevli uzmanlar tarafından muayene edildiği ancak eski HDP Eş Genel Başkanı'nın hayatını tehdit edici bir bulgu saptanamadığı belirtilen açıklamada şöyle devam edildi:

Belirtilen anabilim dallarının görüşleri doğrultusunda poliklinik kontrolleri önerisi üzerine ceza infaz kurumuna dönüşü sağlanmıştır. Önerilen poliklinik kontrolleri için de gerekli planlamalar yapılmıştır.

İlgilinin rahatsızlığı öğrenildiği andan itibaren, süreç Cumhuriyet Başsavcılığımız ve kurumumuz tarafından titizlikle yönetilip takip edilmiştir. Devam etmekte  olan poliklinik kontrolleri için de gerekli  özen gösterilmektedir.

Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan ve nefes darlığı nedeniyle bilinç kaybı yaşayan Selahattin Demirtaş avukatlarının bir haftadır hastaneye sevk edilmediği yönündeki açıklamalarının ardından önceki gün hastaneye sevk edilmişti. Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Demirtaş'ın şikayetleri doğrultusunda "Kardiyoloji, Nöroloji, Gastroenteroloji ve Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalları" tarafından görüş alındığını ve "yapılan laboratuvar ve görüntüleme tetkikleri sonrasında akut hayatı tehdit edici patoloji saptanmadığını" açıklamıştı. Demirtaş’ın "poliklinik kontrol önerisiyle taburcu edildiği" ifade edilmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU