Yalova Üniversitesi Rektörü ile Ebubekir Sifil arasında sözlü tartışma: Haddini bil ya da çık dışarı

Üniversiteye ait kulüpler birliği toplantısında Rektör Suat Cebeci, aynı üniversitede görevli ilahiyatçı Ebubekir Sifil’in salondan çıkmasını istedi

Yalova Üniversitesi’nin düzenlediği kulüpler birliği toplantısında konuşan Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci ile aynı üniversitedeki İslami İlimler Fakültesi’nde öğretim görevlisi olan ilahiyatçı Ebubekir Sifil arasında sözlü tartışma yaşandı.

Edinilen bilgiye göre Osmanlı Medeniyet Kulübü Danışmanı Sifil, konuşma sırasında söz alarak, rektörlüğün kulüplere gerekli yardımı yapmadığı konusunda eleştirilerde bulundu.

Bu sırada kaydedilen videoda Cebeci, Sifil’e “Hadsiz bir insansın” dedi. Sifil bunun üzerine “İnsanlarla nasıl bir ilişki kuracağıma karar veremezsiniz” deyince rektör Suat Cebeci, “O zaman haddini bil de konuş ya da lütfen dışarı çıkın” ifadelerini kullandı.

Sifil'den açıklama: Bir bilim yuvasında asla yaşanmaması gereken bir olay

Konuyla ilgili Twitter hesabından açıklama yapan Sifil, görüntülerin bilgisi dışında sosyal medyada paylaşıldığını ve Rektör Cebeci'ye yönelik tepkileri tasvip etmediğini ifade etti.

Sifil, şunları yazdı:

Dün bir toplantıda Rektör Prof. Dr. Suat Cebeci hocayla aramızda geçen tatsız diyalog salondaki bir katılımcı tarafından görüntülü kayda alınıp Twitter’da paylaşılmış.

Bunun üzerine  #suatcebeciistifa etiketi ile paylaşımlar yapılmaya başlamış.

Tamamen bilgim ve iradem dışında oluşan ve giderek artan tepkilerin şu an geldiği nokta endişe vericidir. Özellikle kimi paylaşımlarda hakaret içeren ifadelerin yer almasının tasvip ettiğim bir durum olmadığının özellikle bilinmesini isterim.

Ne yaşanmış olursa olsun bu paylaşımların muhatabı, mensubu bulunduğum üniversitenin rektörüdür ve kendisine yönelik bu tarz ifadelerin kullanıldığını görmek hem kendisi adına hem de üniversitemiz ve ilim dünyası adına üzüntü vericidir.

Destek paylaşımlarının daha fazla gerginliğe sebep olmadan bu noktada bırakılması hususi ricamdır.

Bir bilim yuvasında asla yaşanmaması gereken olayın yol açtığı bu sonuç, yönetici konumunda bulunanların sorumlu davranmasının ne kadar önemli olduğunu açıkça göstermektedir.
 

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU