Güney Koreli Barış’ı öldüren zanlı: Telefonunu istedim, vermeyince bıçakladım

Diyarbakır’da öldürülen Güney Koreli Kim’in “misyonerlik” faaliyeti için öldürüldüğü iddia edilmişti. Independent Türkçe Kim’i öldüren zanlının ifadesine ulaştı. Zanlı, “Misyonerlik faaliyeti nedir bilmem. Telefonu vermediği için bıçakladım” dedi

Fotoğraf: Independent Türkçe

Diyarbakır'da uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden ve 'Barış' ismini kullanan Güney Koreli Jinwook Kim’in telefonunu vermediği için öldürüldüğü belirtildi. 

Independent Türkçe, Güney Koreli ‘Barış’ı bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan 16 yaşındaki V.D’nin savcılıktaki ifadesine ulaştı.

Savcılıktaki ifadesinde cinayet öncesi uyuşturucu madde kullandığını söyleyen V.D, “Olay günü kız arkadaşımla tartışmıştık. Telefonum olmadığı için yolda karşılaştığım Jinwook Kim’den telefonu istedim. Vermeyince bıçakladım, sonrada telefonu alıp kaçtım. Olayın misyonerlikle bir ilgisi yok” dedi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bana el kol hareketi yaptı

V.D., savcılıktaki ifadesinde olayın ‘misyonerlik’ ile ilgisi olmadığını söyledi.

Olayın gerçekleştiği sokakta tek başına gezdiğini ileri süren V.D. şu ifadeleri kullandı:  

Bu sırada extacy ve lilika olarak belirtilen uyuşturucu maddeleri kullandım. Ayrıca üzerimde bana ait olan bıçak da bulunmaktaydı.

Daha önceden tanımadığım ve yolda karşılaştığım ismini daha sonradan öğrenmiş olduğum Jınwook Kım isimli şahsı gördüm.

Şahıstan cep telefonunu istedim. Bu sırada kız arkadaşımı arayacaktım. Şahıs telefonu vermek istemedi. Ayrıca bana el kol hareketi yaptı. Anlamadığım bir şeyler söyledi. Yüzümün sağ tarafına yumruk attı.

Ben de sinirlenerek cebimden çıkarmış olduğum bıçağı hatırlamadığım sayıda şahsa bıçak sapladım. İbret olsun diye şahsın üzerinden cep telefonunu aldım ve kaçtım. Bunun haricinde başka bir şey almadım.

Bu sırada çevrede bulunan vatandaşlar başımıza toplandı. Olay yerinden kaçarken telefonu bir yere attım. Yürüyerek olay yerinden uzaklaştım. Taksiye bindim.

Bağlar Mahallesine uyuşturucu madde almaya gittim. Olaydan önce üzerimde 300 TL bulunmaktaydı. Maddeyi de bu parayla aldım.


Olay sonrasında ciğer yedi

Olay sonrası Bağlar İlçesi’nde uyuşturucu madde satan kişinin yanına gittiğini anlatan V.D., “Burada maddeyi satın aldıktan sonra taksiye binerek Ofis semtine gittim. Bir kafede oturdum, yarım saat sonra amcama ait olan ciğerciye gittim. Ardından nineme ait eve gittim. Bir süre bu evde kaldım. Aileme ve bu görüştüğüm şahıslara suç işlediğimi söylemedim. Mahallede gezdiğim sırada polislere teslim oldum” şeklinde konuştu.

Telefonu satmadım, yere attım

Kız arkadaşını aramak için telefonu almak istediğini ifade eden V.D, “Daha öncede belirttiğim gibi arkadaşımı aramak maksadıyla aldım ve olaydan hemen sonra olay yerinde yere attım. Bu telefonu satmadım. Aynı şekilde bu telefonu üzerimde de bulundurmuyorum. Söyleyeceklerim bunlardan ibarettir. Savunmama ekleyeceğim başka bir husus yoktur” dedi.

"Misyonerlik faaliyeti nedir bilmem"

Kim’i daha önce hiç görmediğini belirten V.D, cinayetin sebebinin 'misyonerlik' faaliyeti olduğu iddialarına şöyle yanıt verdi:

Bana telefonu vermediği için ve yumruk attığı için bıçakladım.

Misyonerlik faaliyeti nedir bilmem. Olay anlattığım şekilde olmuştur. Başka bir neden yoktur.

Ne olmuştu? 

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nden geçen yıl mezun olduktan sonra 8 ay önce eşi ile birlikte Diyarbakır'a yerleşti.

Akabinde "Barış" ismini kullanan Güney Kore vatandaşı Kim, 19 Kasım 2019 günü akşam saatlerinde Diyarbakır'ın Bağlar İlçesi Mevlana Halit Mahallesi'ndeki yürürken 16 yaşındaki V.D. tarafından evinin önünde bıçaklandı.
 

2.jpeg

Fotoğraf: hristayanhaber.net


Saldırıda ağır yaralanan Kim, kaldırıldığı Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Kim’i öldüren 16 yaşındaki V.D. ise olaydan kısa bir süre sonra Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince yakalanıp gözaltına alındı.

Emniyetteki ifade işlemlerinin ardından Adliyeye çıkartılan V.D tutuklandı. V.D’nin ‘hırsızlık’ ve ‘gasp’ dahil birçok suçtan kaydının olduğu belirlendi.
 

1.jpeg
Kim için Diyarbakır Protestan Kilisesi'nde ayin düzenlenmiş, ayine çok sayıda kişi katılmıştı / Fotoğraf: hristayanhaber.net


Kim’in 5 yıldır Türkiye’de kilise hizmetinde çalıştığı ve 8 ay önce Şanlıurfa’dan Diyarbakır’a taşınarak buradaki kilisede görev yaptığı bilgisinin ortaya çıkması üzerine cinayet sonrası Kim’in ‘misyonerlik’ faaliyetlerinde bulunduğu iddia edildi. 

 Evli ve bir çocuk babası olan Kim, Diyarbakır Protestan Kilisesi'nde düzenlenen cenaze merasiminin ardından naaşı ülkesine gönderilmişti.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU