TİP Milletvekili Atay’dan CHP’li belediyeye: Bütçe değerleri üzerinden manipülasyon yaptılar

Atay, Antalya Şehir Tiyatrosu'nda oyuncuların işten çıkarılmasına tepki gösterdi

Fotoğraf: AA

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Barış Atay, Antalya Şehir Tiyatrosu'nda oyuncuların işten çıkarılması kararından dönülmesini isteyerek, "Derdimiz AK Parti derdi değil. CHP yaparsa da aynı şeyi söyleyeceğiz" dedi.

Atay, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 14 Kasım'da TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı ekonomik kriz ve yıpratıcı etkileriyle ilgili konuşmanın manipüle edildiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu konuşmasının sonunda, "Bu şekilde devam edecek olursanız Gezi'yi mumla ararsınız" dediğini anımsatan Atay, "Bu bir provokasyon değildir, darbe hiç değildir" ifadesini kullandı.

Ekonomi ve kültür sanatla ilgili iktidara yönelik eleştirileri sırasında Antalya Şehir Tiyatrosu'nda, yakın zamanda bazı oyuncuların işten çıkarıldığını dile getiren Atay, yeni dönem belediye başkanının CHP'li Muhitin Böcek olduğunu kaydetti.

Böcek'in işten atılan tiyatro oyuncuları için "Kapının önünde şov yapıyorlar" dediğini aktaran Atay, "CHP'li bir belediye başkanı hakkını arayan tiyatro oyuncularına böyle bir davranışta bulundu. Derdimiz AK Parti derdi değil. CHP yaparsa da aynı şeyi söyleyeceğiz" diye konuştu.

Her belediyenin, her kurumun elinden geldiği an ilk gözden çıkardığı alanın sanat olduğunu savunan Atay, "Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. 'Her yerde sanatçıları koruyoruz, kollayacağız' diyeceksiniz, Antalya Film Festivali'ne 'Altın Portakal' ismini verip 'Özüne dönüş' diyeceksiniz, daha üzerinden bir ay geçmeden tiyatrocuları işsiz bırakacaksınız, belediye toplantısında bütçe değerleri üzerinden manipülasyon yapacaksınız. Bundan derhal dönülmesini tavsiye ediyorum Sayın Muhittin Böcek'e." dedi. 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU