Rahmi Turan: Kaynağım Talat Atilla

Beştepe'ye giden CHP'li siyasetçi iddiasını ortaya atan Sözcü yazarı Rahmi Turan, ilk yazısında kaynağının Beştepe'den olduğunu öne sürmüştü. Turan'ın son açıklamasına göre "kaynak" gazeteci Talat Atilla

CHP'li bir siyasetçinin Beştepe Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüştüğünü iddia eden Sözcü yazarı Rahmi Turan,  yazısıyla ilgili kaynağının gazeteci Talat Atilla olduğunu söyledi.

İddiayı ilk gündeme getirdiğinde kaynağının Beştepe Külliyesi'nden olduğunu iddia eden Turan, son açıklamasıyla kendi kendini yalanlamış oldu.

Turan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Beştepe'ye giden CHP'li siyasetçiye "Senin CHP Genel Başkanı olman gerekiyor. Ben de sana yardım ederim" dediğini öne sürmüş bu iddia siyasetin en çok konuşulan konuları arasına girmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Turan daha sonra Beştepe'ye giden siyasetçinin Muharrem İnce olduğunu öne sürdü.

Hem Cumhurbaşkanı Erdoğan hem de Muharrem İnce konuyu kesin bir dille yalanlarken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "CHP üzerinde, Erdoğan'ın CHP'yi dağıtmak için, kendi için kavgalı diye algı yaratmak istiyor. Elinden gelen her şeyi yapıyor. Devletin en kilit noktasında isimleri devreye soktuğunu biliyorum. Bunu okuduğumda doğrudur dedim. İsim vermek istemem" demişti.
 
Atilla, "Kaynak ben değilim" demişti

Turan konuyla ilgili Sözcü'nün sorularını yanıtladı. “Gerek ilk yazımda gerekse dün geceki açıklamalarımda kaynağımı asla açıklamayacağımı söylemiştim. Açıkçası; açıklamayı da düşünmüyordum. Fakat bana 'Muharrem İnce' ismini veren kaynağımın, bugün bazı haber sitelerine yaptığı 'Rahmi Turan’ın haber kaynağı ben değilim' açıklamasını görünce o ismi açıklamaya karar verdim. Bana Muharrem İnce ismini veren kaynağım gazeteci Talat Atilla’dır” dedi.

Turan sözlerini şöyle sürdürdü “Kendisi de bu bilgiyi çok güvenilir olduğunu söylediği bir başka kişi tarafından elde etmiş. Dediğim gibi kaynağımı açıklamayacaktım ama onun ‘kaynak ben değilim’ açıklamasını göründe ismini açıklama mecburiyetinde kaldım.”

 

Independent Türkçe, Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU