Gökçek, mal varlığının araştırılacak olmasıyla ilgili konuştu: Endişe etmiyorum

Gürcan Dağdaş ile Gökçek arasındaki davadan mal varlığının araştırılması kararı çıktı

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isteği üzerine 23 yıl boyunca yaptığı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini “Emir demiri keser” sözleriyle sonlandıran Melih Gökçek’in mal varlığının araştırılmasına karar verildi.

Kapatılan Refah Partisi’nden iki kez milletvekili seçilen ve 28 Şubat’ta sona eren Refahyol Hükümeti’nde Devlet Bakanlığı görevini yürüten Gürcan Dağdaş, kendisi hakkında hakaret davası açan Melih Gökçek ile ilgili bir paylaşımda bulundu.

Dağdaş, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı duyuruda, hakaret davasının görüldüğü duruşmada Melih Gökçek’in mal varlığının incelenmesiyle ilgili talepte bulunduğunu belirtti. Mahkemenin Dağdaş’ın talebini kabul ettiği öğrenilirken Gökçek’in mal varlığının incelenmesi için tapu ve bankalara yazı yazılmasına ayrıca mal beyanlarının da incelenmesine karar verildiği belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk de bugünkü köşesinde Gökçek’in mal varlığının araştırılmasıyla ilgili detayları yazdı ve eski belediye başkanının görüşüne yer verdi.

Açılan davanın esasında tazminat davası olduğunu belirten Öztürk, Melih Gökçek’in konu hakkında şunları söylediğini aktardı:

Mahkeme karar verdiyse tabii ki araştırılır. Bu normal bir durum. Ben servetimin araştırılmasından endişe eden bir adam değilim, araştırılsın.

Dava konusu

Saygı Öztürk, dava konusunda yazısında şöyle özetledi:

Gürcan Dağdaş, Gökçek için “FETÖ üyesi”, “Organize suç örgütü üyesi, lideri” gibi iddialarının yanı sıra, filmlere konu olan “Zübük” tiplemesini de Gökçek için kullanmış. Bunun üzerine Gökçek de Dağdaş hakkında 10 bin liralık tazminat davası açtı. Ankara 27. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin ilk duruşması Gökçek'in açtığı davayla ilgiliydi.

 

Independent Türkçe, Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU