Sözcü yazarı: Milli Eğitim Bakanlığı, 51 öğretmeni icralık etti

Saygı Öztürk: Bu rezalete neden olanlar, öğretmenin kapısına icra kağıdı gönderen Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri hakkında hiç işlem yapılmayacak mı?

Fotoğraf: AA

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 51 öğretmeni icralık ettiğini öne sürdü.

Öztürk’ün aktardığına göre 51 öğretmen, ders kitaplarını incelemek için Ankara’da bir otele davet edildi.

Öğretmenlere konaklama ücretlerinin organizasyonu düzenleyen firma tarafından ödeneceğini belirtildiğini ifade eden Öztürk, şunları yazdı:

Organizasyon firması borcunun tamamını ödemedi. Bunun üzerine otelin avukatı tarafından ödemenin öğretmenler tarafından yapılması için icra dairesine başvuruldu. Öğretmenlere Kızılcahamam İcra Dairesi tarafından “Ödeme emri” gönderildi.

Her öğretmene düşen borç miktarı, diğer faiz alacağı ile birlikte toplam 646,14 TL olarak hesaplandı ve borcun tebligatın ulaşmasından itibaren 7 gün içinde ödenmesi istendi. Gelen icra kağıtları karşısında şoke olan öğretmenler, durumu Milli Eğitim Bakanlığı'na bildirmek istese de, bizim gibi onlar da Ortaöğretim Genel Müdürü Yusuf Büyük'e ulaşamadı ve dertlerini anlatamadı. Onlar da öğretmen sendikalarından yardım istedi. Bu rezalete neden olanlar, öğretmenin kapısına icra kağıdı gönderen Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri hakkında hiç işlem yapılmayacak mı? Zor.

Independent Türkçe, Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU