Nusret: Benim istediğim kadar iyi değillerdi, hemen işlerine son verdim

Restoranlar zinciri sahibi Nusret Gökçe, ABD’deki şubesinde işten çıkarttığı 4 çalışanına 236 bin dolar tazminat ödediğini söyledi. Gökçe, ‘Performanslarından memnun değildim işlerine son verdim” dedi

Fotoğraf: Twitter / @nusr_ett

Sahip olduğu restoranlar ve tuz serpme hareketiyle dünya çapında üne kavuşan "Salt Bae" lakaplı Nusret Gökçe, New York’taki şubesinde bahşiş anlaşmazlığı nedeniyle geçen yıl işten kovulan dört Türk çalışanı hakkında açıklama yaptı.

Hürriyet’ten Cengiz Semerci’ye konuşan Gökçe, Independent Türkçe’nin 6 Ekim’de yaptığı ‘ABD’de Nusret’e 236 bin dolarlık ceza verildi’ haberini doğruladı. Cezayı ödediğini aktaran Gökçe, çalışanların bahşişlerini aldığı iddialarını ise yalanladı.

 “Ben çalışanların bahşişinden pay almam, bunu hiçbir zaman hiçbir dükkanımda yapmadım” diyen Nusret Gökçe, çalışanlarını neden işten çıkarttığını ise şu sözlerle anlattı:

Dört çalışanın performansından memnun değildim. Bizim dükkanın çalışma anlayışına uymuyorlardı. Benim istediğim kadar iyi değillerdi ve hemen işlerine son verdim. Bu meselede çalışanların intikam duygusu devreye girdi. İşten atıldıkları için ‘Bak biz sana neler yapacağız’ duygusuyla hareket edip bu bahşiş meselesini ortaya attılar. Haberler de böyle yayıldığı için bir anda ‘çalışanın bahşişine göz koyan patron’ olarak yaftalandım.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU