Atatürk ve silah arkadaşları için Ankara ve İstanbul’da mevlit okutuldu

10 Kasım anma programı kapsamında Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için iki büyükşehrin iki büyük camisinde mevlit okutuldu

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 81’inci yıl dönümü vesilesiyle İstanbul’da Dolmabahçe Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi'nde, Ankara’da ise Hacı Bayram Veli Camisi'nde mevlit okundu. 

İstanbul’daki program, İstanbul Valiliği, İBB, İstanbul Müftülüğü, Türkiye Muharip Gaziler Derneği, Emekli Subaylar Derneği, Emekli Astsubaylar Derneği ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği iş birliğiyle öğle namazını müteakiben gerçekleşti. 
 

Ali Yerlikaya
Dolmabahçe Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi'nde düzenlenen programa İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da katıldı/ Fotoğraf: AA


İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, burada yaptığı konuşmada, “Başta merhum Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşı günlerinde omuz ve destek veren, Cumhuriyeti bize emanet olarak bırakan ecdadımızın ruhunu şad etmeye çalışacağız. Onlara karşı vefa borcumuzu bir nebze olsun ifa ve ifade etmeye çalışacağız” dedi.

Bezmi Alem Camii
Dolmabahçe Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi/ Fotoğraf: AA

Programa katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Milli duruşumuzu bir arada göstereceğimiz anlar var. Bunlar çok değerli, kol kola ve omuz omuza olmamız, geçmişimizi hatırlamamız ve geleceğe de umutla yürüyüşümüz çok önemlidir. Bugün de atamızın 81. ölüm yıl dönümü. Atamızı hem anlayarak hem de dua ederek anmanın günü” diye konuştu. 
 

Ekrem İmamoğlu
Ekrem İmamoğlu, cemaatle birlikte/ Fotoğraf: AA


İmamoğlu, Dolmabahçe'den sonra Karacaahmet Cemevi’ndeki anma programına katıldı. 

Ankara’daki programa ise Hacı Bayram Veli Camisi'ndeki mevlide Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile CHP ve İYİ Parti'den bazı yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 

Mansur Yavaş
Hacı Bayram Veli Camisi'ndeki program öncesi Başkan Mansur Yavaş'a yoğun ilgi vardı/ Fotoğraf: AA


Camiye girmeden önce gazetecilere konuşan Yavaş, "Bize bu ülkeyi vatan yapanlara çok şey borçluyuz. Başta Mustafa Kemal Atatürk, bütün silah arkadaşları, şehitlerimiz ve bugüne kadar ülke savunmasında şehit düşenler için mevlit okuttuk. İnşallah insanlarımızın birliğine ve beraberliğine vesile olacaktır, Allah kabul etsin” dedi. 

Mevlidin ardından caminin avlusunda lokma ve su ikram edildi.

lokma
Fotoğraf: AA



AA

DAHA FAZLA HABER OKU