Akit yazarı: Bir ölüyü andınız diye size kim karşı çıkacak?

Karahasanoğlu: Böylesi bir ortamda, ben de artık bekliyorum ki, bu yıl 10 Kasım’ın Pazar gününe gelmesinin sorumlusu olarak da, miladi takvimi değil de, AK Parti’yi suçlu ilan etsinler

Fotoğraf: Twitter

Yeni Akit gazetesi yazarlarından Ali Karahasanoğlu, "ölü" diye bahsettiği Mustafa Kemal Atatürk'ü anmaya kimsenin karşı çıkmayacağını söyledi.

Karahasanoğlu, "Bu AKP var ya AKP, 10 Kasım’ı kasten Pazar’a denk getirdi!" başlıklı köşe yazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşıtlarının "muhalefet etmek için salladığını" söylerken şunları yazdı:

Bir ara yoğun olarak gündemde tutuyorlardı..

“AK Parti resmi bayramları kutlatmamak için, elinden gelen her şeyi yapıyor” diyerek algı oluşturuyorlardı..

“Resmi bayram” deyip, liseli kızlara mini etek giydirip, baldır bacak gösterisi yapmayacaksanız..

“30 Ağustos’u kutluyoruz” dediğinizde, gerçekten bu vatan için canını vermiş şehitleri anacaksanız, kim size karşı çıkar?

Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayacaksanız, bu vatanı bize emanet eden atalarımıza küfür etmeyi kendinize hedef seçmedi iseniz, size kim karşı çıkar?

Bugünkü 10 Kasım için de aynı terane..

10 Kasım’ı bahane edip, “gericiler, yobazlar, çağdışı tipler” gibi ahlaksızca saldırılarla, bu ülkenin dindar insanlarına hakaret etmeyecekseniz, bir ölüyü andınız diye, size kim karşı çıkacak?

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Atatürk'ün  “Ölülerden medet ummak, medeni bir cemiyet için, şindir" dediğini ifade eden Karahasanoğlu, şöyle devam etti:

O “ölü”ye de, “sözleri”ne de saygısızlık ederek, “ölüden medet uman” gösterilere imza atmasanız..

Sizinle kim laf dalaşına girecek?

Durduk yerde kavga başlatanlar da kendileri..

Ardından “defolun gidin, yaşatmayız” tehditlerini savuranlar da kendileri..

Halkın büyük çoğunulğunun sağduyusu sonunda..

Artık kafayı yeme moduna geçtiler..

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 10 Kasım’ı anma törenleri için yaptığı açıklamalarda bile bir art niyet arayıp, “10 Kasım’ı bayram olarak kutlayacaklar” diye akla ziyan suçlamalarda bulunmaya başladılar..

Böylesi bir ortamda, ben de artık bekliyorum ki, bu yıl 10 Kasım’ın Pazar gününe gelmesinin sorumlusu olarak da, miladi takvimi değil de, AK Parti’yi suçlu ilan etsinler..

“Resmi dairelerde Atatürk anılmasın diye, Pazar gününe getirdiler” desinler.

 

Independent Türkçe, Akit

DAHA FAZLA HABER OKU