MHP’den ABD’ye tepki: 1915’te yaşanan tehcir, ülkemize önemli bir hizmettir

İsmet Büyükataman: Türkiye, ABD’nin, Avrupa’nın alacağı yok hükmündeki sözde soykırım ve yaptırım kararlarıyla kutlu ülküsüne yürüyüşünden taviz vermeyecektir

Fotoğraf: AA

MHP, ABD Temsilciler Meclisi’nin 1915 olaylarını "soykırım" olarak tanıyan karar tasarısını kabul etmesi ve Türkiye'ye Suriye'nin kuzeyindeki operasyonundan dolayı yaptırımlar uygulanmasını içeren bir tasarıyı onaylamasıyla ilgili bir basın açıklaması yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmet Büyükataman’ın imzasıyla yayınlanan açıklamada ABD’ye yönelik olarak “Huylunun huyundan vazgeçmeyeceğini ve bin defa tövbe etseler de tövbelerini tutmayacaklarını göstermesinden başka bir mana ifade etmemektedir. Bizim için yok hükmündedir” dedi.

“ABD’nin Kızılderilileri soykırım ile tarih sahnesinden sildiğini” söyleyen Ataman, "Kuruluşu vahşetle olan ABD’nin İsrail’e alan açmak, yer altı ve yer üstü zenginliklerini sömürmek amacıyla Orta Doğu’da akıttığı kanın mübalağasını yapmaya dahi gerek yoktur. İnsanları öldürmeyi onları özgürleştirmek zanneden ABD’nin başta Irak ve Afganistan olmak üzere katlettiği insanların hesabını vermesi gerekirken temiz Türk tarihine saldırması akla ziyandır. Orta Doğu’da iç savaşlarla hayatını kaybeden milyonlarca insanın da katili doğrudan Amerika’dır. Terör ve soykırım ifadesi ABD dış politikasının temel prensibidir” ifadelerini kullandı.

1915’te yaşananların Türkiye’nin bekası için önemli bir hizmet olduğu görüşünü dile getiren Ataman, şunları ifade etti:

24 Nisan 1915 tarihinde gerçekleşen tehcir, ülkemizin bekasını korumaya yönelik gerçekleştirilmiş önemli bir hizmettir. Anadolu’daki toplu mezarlardan çıkan Türk cesetleri, canlı tanıkların zamanında kayda alınmış acı hatıraları ortadadır. Katledilen Türk’tür ve Türkler katledilirken sesini çıkartmayan devletler, ellerine silah verdikleri teröristler Türk ordusu tarafından yok edilmeye başlanınca “Türkler zulmediyor.” Demeyi âdet edinmiştir. Bu dün de böyleydi bugün de böyledir. Tehcir ise dönemin şartları değerlendirildiğinde atılabilecek en yerinde ve doğru adımdır. Bu vesileyle Ermeni tehcirini düşünen, bu kararı uygulayan dönemin kudretli devlet adamlarını rahmet ve minnetle yâd ediyorum. ABD’de yaklaşan seçimlerin malzemesi hâline getirilen sözde Ermeni soykırımına dair Türkiye’nin “Tüm arşivler açılsın, tarihçiler bu konuyu tartışsın.” teklifine kulaklarını tıkayanlar, bu ahlaksız iftiranın farkında olanlardır.

Ataman ayrıca şunları söyledi:

100 yıl önce başlayan kurtuluş mücadelemizi verdiğimiz yıllarda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yanında asil Türk milletinden başka kimse yoktu. ABD, İngiltere, Rusya, Almanya, Fransa ve diğerlerine güvenerek kendine millî bir gelecek kurma arzusunda olan varsa büyük bir yanılgı içindedir. Türkiye’nin güvenlik ve kalkınma hamlelerine dünya karşı çıkıyorsa bu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çizgisinin sağlam bir şekilde devam ettiğini göstermektedir.  Devletler mücadelesinde hak, rica ile alınmaz; güç ve kararlılıkla alınır. Türk milleti bu gücü damarlarındaki asil kandan alarak beka mücadelesine devam edecek, ABD’nin, Avrupa’nın alacağı yok hükmündeki sözde soykırım ve yaptırım kararlarıyla kutlu ülküsüne yürüyüşünden taviz vermeyecektir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU