Bağdadi'nin izine Kürt casusun ele geçirdiği iç çamaşırından ulaşıldığı iddia edildi

SDG, Ebubekir Bağdadi’nin izini örgüte sızan bir Kürt casusun bulduğunu öne sürdü. İddia bununla da sınırlı değil. İzlenen kişinin Bağdadi olduğu casus tarafından ele geçirilen Bağdadi’ye ait bir iç çamaşırından alınan DNA örnekleriyle anlaşılmış

Fotoğraf: Twitter

IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi’nin İdlib’de ABD güçlerince öldürülmesinin ardından operasyona dair farklı iddialar ortaya atılmaya devam ediliyor.

Bir iddiada Trump tarafından operasyona katkı sağladıkları öne sürülen SDG’den geldi.

NBC’nin haberine göre SDG yöneticilerinden Polat Can, Bağdadi’nin izini IŞİD içine sızan SDG ’ye bağlı bir Kürt casusun bulduğunu öne sürdü.

Can’a göre casus Bağdadi olduğundan şüphe ettikleri bir IŞİD yöneticisini takibe aldı.

Casus, Bağdadi'nin yanına kadar sızdı

Can, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda operasyonun devamıyla ilgili şu iddiaları dile getirdi:

15 Mayıs'tan bu yana CIA ile birlikte çalışarak Bağdadi'nin izini sürüyorduk. Saklandığı yeri çok sık değiştiriyordu. Bağdadi'ye İdlib'de ulaşmayı başaran kaynağımız, Bağdadi'ye ait bir iç çamaşırını geri getirdi ve yapılan DNA testleri söz konusu kişinin %100 Bağdadi olduğunu kanıtladı.


ABD'lilerden SDG iddiasına dair açıklama yok

Polat Can tarafından ortaya atılan bu iddialara henüz ABD’li yetkililerden bir açıklama gelmedi. 

Yine önceki gün SDG ’den yapılan açıklamada IŞİD sözcüsü Ebu Hasan El- Muhacir’in ABD ve SDG işbirliği ile Cerablus yakınlarındaki Ayn el Baat köyü yakınlarında öldürüldüğü öne sürülmüştü.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU