Yargı reformunun ikinci paketinde af konusu yer almayabilir

İkinci pakette Hukuk Muhakemeleri Kanunu, nafaka, çocuk teslimi gibi konularda düzenleme yapıldığı öğrenildi

Fotoğraf: AA

Yargı Reformu Strateji Belgesi'nin ilk paketi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdikten sonra gözler ikinci pakete çevrildi.

Independent Türkçe'nin Adalet Bakanlığı kaynaklarından edindiği bilgiye göre, ikinci pakette Hukuk Muhakemeleri Kanunu, nafaka, çocuk teslimi gibi konularda düzenleme yapıldı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eş zamanlı ya da reformdan sonra sunulabilir

Kamuoyundaki af beklentisine yönelik infaz düzenlemesi ise, ikinci pakette yer almayabilir.  Düzenleme, ikinci paketle eş zamanlı olarak gelebilir ya da yargı reformundan sonra tek başına ayrı bir paket olarak da sunulabilir. 

Yargı Reformu Strateji Belgesi'nde yer almıyor

Bakanlık kaynakları, infaz düzenlenemesinin Yargı Reformu Strateji Belgesi'nin içinde yer almadığını ve siyasi bir adım olduğuna işaret ederken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın infaz düzenlemesiyle ilgili açıklaması nedeniyle, ikinci paketin içinde yer alma olasılığının ortadan kalkmadığını da belirtti.

Hazırlıklar tamam

Ayrıca, AK Parti ile MHP'nin ortak imzayla sunması beklenen paketin hazırlıklarının tamamlandığı, kasım ayının başında ikinci paketin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulabileceği öğrenildi.,

Bakan Gül: Siyasetin vereceği kararla şekillenecektir

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, 24 Ekim'de yaptığı açıklamada, infaz düzenlemesiyle ilgili şunları söylemişti:

İnfaz düzenlemesi yargı paketinin haricinde bir uygulama. AK Parti olarak özellikle cezasızlık algısını kaldırıcı reformda bazı düzenlemeler var. İnfazla ilgili yaşlıların, kadınların infazın daha çağdaş bir şekilde evde, hafta sonu yapılması gibi bir takım düzenlemeler var. Burada infazla ilgili hususlar tabii Meclis'in takdirinde, partilerin görüşündedir. Siyasetin vereceği kararla şekillencektir. Bizler de takip edeceğiz.

 

 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU