Okul müdürü taciz ettiği genç kızı öğrencilerine yaktırdı, mahkeme 16 kişiyi idama çarptırdı

Bangladeş'te taciz ettiği kız için ölüm emri veren okul müdürü ve genç kızı yakarak öldüren 15 şüpheli idam cezasına çarptırıldı.

Fotoğraf: İHA

Bangladeş’in Feni şehrinde okul müdürünün tacizine uğradığını iddia eden Nusrat Jahan Rafi adlı genç kız durumu ailesine anlattı. Mart ayında gerçekleştiği iddia edilen taciz olayı mahkemeye yansıdı. Yargılanan okul müdürü Siraj-Udowla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

AW836977_02.jpg
Fotoğraf: İHA​​​​​​​

 

Müdür talimat verdi öğrencileri yaktı

İddiaya göre intikam almak isteyen okul müdürü Udowla kendine yakın öğrencileri  genç kızı öldürmeleri için talimat verdi.

Okul müdürünün korkunç planını uygalamaya koyan öğrenciler, 6 Nisan’da okul önünde yakaladıkları Rafi’yi kaçırarak ormanlık bir alana götürdü. Burada genç kızı darp eden şüpheliler daha sonra üzerine yanıcı bir madde döktükleri Rafi’yi ateşe verdi.

Olay yerinde ağır yaralı olarak bulunan Rafi, önce Feni Hastanesine daha sonra da Dakka’daki daha donanımlı bir hastaneye kaldırıldı. Tedavi altına alınan Rafi, tüm çabalara rağmen 10 Nisan’da hayatını kaybetti.

AW836977_01.jpg
Fotoğraf: İHA

 

Mahkeme sanıklara ölüm cezası verdi

Genç kızın yakılarak öldürülmesi ülkede büyük tepkiye yol açtı. Başbakan Şeyh Hasina, Rafi’nin ailesine bir ziyaret ederek davanın sonuca ulaşması için elinden geleni yapacağının sözünü verdi.

Yapılan yargılamada karar olaydan 61 gün sonra çıktı. Mahkeme şüphelileri en ağeır cezaya çarptırdı. Kararı açıklayan Hakim Md. Mamun Ur Raşid, aralarında okul müdürü, 2 yerel siyasetçi ve öğrencilerin bulunduğu 16 kişinin idam cezasına çarptırıldığını duyurdu.

Soruşturmada bazı polis memurlarının da kızın "aslında intihar ettiğini" öne sürerek olayın üstünün kapatılması için zanlılarla iş birliği yaptığı tespit edildi.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU