İmamoğlu: İhaleyi verenler ile 31 Mart seçimini iptal ettirenler aynı

Haydarpaşa ve Sirkeci Garı ihalelerinin veriliş şeklini eleştiren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İhaleyi verenler ile 31 Mart seçimini iptal ettirenler aynı. Süreci sıradan bir şekilde takip edeceğimizi düşünenler, 23 Haziran’ı hatırlasınlar” dedi

İBB Başkanı İmamoğlu: Burada başlayan yozlaşmalar daha büyük yerlere varıyor. ‘Bu şehre ihanet ettik, özür dileriz’ deniliyor. Ben ihanet etmem de, ettirmem de / Fotoğraf: İBB Basın birimi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’yla birlikte İl Danışma Kurulu Toplantısı'na katıldı. “Seçimsiz Dönemde Siyaset ve İktidar Vizyonu” adlı oturumda katılımcılara hitap eden İmamoğlu, Haydarpaşa ve Sirkeci Garı ihalesinden İBB’nin elenmesine ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İmamoğlu, TCDD’nin yaptığı "Haydarpaşa ve Sirkeci Garı atıl depo alanlarını kiralama" ihalesinden İBB’nin elenmesine ilişkin hukuk mücadelesi vermek için yarın (pazartesi) 11.30'da Anadolu Adliyesi'nde olacaklarını söyledi:

Bu mesele, bir kurumun bir başka kurumdan yer alma meselesi değil. Bu mesele, bir millete ait, çok manevi bir alanın kim olduğunu bilmediğimiz bir insana ya da bir kurumu, arkasında kim olduğunu bilmediğimiz, biraz da dilsiz şeytanlık yapan, süreci bilen ama konuşmayan insanların ülkeyi tehdit eden, manevi değerler üzerinden, ‘Ne olursa olsun, burası benim olacak’ diyen insanlara karşı bir duruş. Haydarpaşa Garı ya da Sirkeci Garı bu şehrin manevi alanlarından ikisidir. Siz bu alanları kültüre, sanata bir takım etkinliklere açıyorsanız bunun en doğru adresi,  öncü adresi İBB’dir. Biz bu nedenle bu kadar iddialıyız. Bu iddiamız hep devam edecek. Hukuki anlamda tüm mücadelemizi vereceğiz. Yarın saat 11.30’da Anadolu Adliyesi’nde suç duyurusunda bulunacağız.
 

“Yozlaşmalar daha büyük yerlere varıyor, İstanbul’a ihanet etmeyiz, ettirmeyiz”

“İhale daha düne kadar 2 bin-3 bin TL maaşla İBB'de çalışan bir kişiye verildi" diyen İmamoğlu, "İhaleyi verenler ile 31 Mart seçimini iptal ettirenler aynı” ifadelerini kullandı. Sürecin takipçisi olacaklarını söyleyen İBB Başkanı, "Bu süreci sıradan bir şekilde takip edeceğimizi düşünenler, gözlerimizdeki inanca baksınlar ve 23 Haziran’ı hatırlasınlar" şeklinde konuştu.

Ekrem İmamoğlu,  “Kimin malını kimden kaçırıyorsunuz? Bu milleti aptal yerine koymak yakışıyor mu devlet adamına"” diye soran İmamoğlu, “Bu süreci 16 milyonun vicdanına, dahası AK Partili insanların vicdanına havale ediyorum. Bir partinin güçlü olması, bir ülkenin güçlü olması anlamına gelmez” dedi. İmamoğlu, “Milli dava nedir, milli sorumluluk nedir? Bunları çok iyi bilen bir siyasi parti olan CHP’nin ferdiyim ama CHP hizmet için araç olan bir partidir. CHP amaç olan bir parti değildir” şeklinde konuştu.

İmamoğlu, sözlerini şöyle noktaladı:

Burada başlayan yozlaşmalar daha büyük yerlere varıyor. ‘Bu şehre ihanet ettik, özür dileriz’ deniliyor. Ben ihanet etmem de, ettirmem de. 


Independent Türkçe

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU