Fehmi Koru: Bir devlet başkanına “Aptal olma” diyebilir misiniz?

Koru: Dıştan bakanlara göre Trump ‘çatlak’ gibi görünse de Amerikalılar -hiç değilse yarısı- galiba farklı düşünüyor

Fotoğraf: Reuters

Gazeteci yazar Fehmi Koru, ABD Başkanı Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a 9 Ekim tarihinde yazdığı mektubu köşesine taşıdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Koru, "Kahinlere inanmam, fakat Trump’ı gözlerken 'ABD’nin son başkanı' olacağı kehanetini yabana atamıyorum…" başlıklı yazısında Trump'a "çatlak" diyenlerin daha da arttığını söylerken şunları yazdı:

Yeni bir üslubu da Amerikan siyasetine sokmuş oldu ABD başkanı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Sakın Suriye’ye asker gönderme” tavsiyesinde bulunmak için gönderdiği mektuba yeniden bir göz atarsanız, o mektubun muhatabı üzerinde tam aksi hisler uyandıracağını tahmin edebilirsiniz. Bir devlet başkanına, siz kim olursanız olun, “Aptal olma” diyebilir misiniz?

Mektupta “Seni sonra arayacağım” demeden hemen önce o kısa cümleye yer vermiş Trump.

Dıştan bakanlara göre ‘çatlak’ gibi görünse de Amerikalılar -hiç değilse yarısı- galiba farklı düşünüyor. Zaten bu yüzden de hem rakip partiden (Demokratlar) hem de kendi partisinden (Cumhuriyetçiler) muhalifleri onun Beyaz Saray’daki ömrünü seçim öncesinde kısaltmak için ‘azil’ mekanizmasını çalıştırmaya karar vermiş görünüyorlar.

Baba Vanga “Amerikalıların 45. başkanları son başkomutanları olacak” kehanetinde bulunurken ne kast etti, bunu elbette bilemem; ancak Trump’ın ABD’nin şimdiye kadar bildiğimiz türden başkanlarının sonuncusu olacağına galiba ben de inanmaya başladım.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU