Erdoğan: Ya bizim çabalarımıza katılmalılar ya da sığınmacıları kabul etmeye başlamalılar

Cumhurbaşkanı: Türkiye geçen hafta insani krizi sonlandırmak ve bölgemizde yaşanan düzensiz göçe neden olan şiddet ve istikrarsızlığın köklerine inmek için Barış Pınarı Harekâtı’nı başlattı

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Kuzey Suriye'ye düzenlediği Barış Pınarı Harekatı hakkında Wall Street Journal'a bir makale kaleme aldı.

Erdoğan, "Diğerleri harekete geçmeyince adım attık" başlıklı makalesinde harekatla ilgili Türkiye'ye yönelik eleştirilere tepki gösterdi.

"Türkiye geçen hafta insani krizi sonlandırmak ve bölgemizde yaşanan düzensiz göçe neden olan şiddet ve istikrarsızlığın köklerine inmek için Barış Pınarı Harekâtı’nı başlattı" diyen Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

Sığınmacı kriziyle mücadele için başka bir planı olmayan uluslararası toplum ya bizim çabalarımıza katılmalı ya da sığınmacıları kabul etmeye başlamalı.

Makalesinde "Türkiye’ye IŞİD’le savaşmanın erdemliliği konusunda ders veren aynı ülkeler 2014 ve 2015’te yabancı terörist savaşçıların akınını önlemek konusunda başarısız oldu" ifadesini kullanan Erdoğan, özetle şunları yazdı:

Belki adını vermeyeceğim belli bir Avrupa ülkesinin hükümeti dünyaya, 2014 yılında kendi ülkesinin bir ferdinin bavulunda atış mühimmatı ile İstanbul’a giden bir uçağa nasıl binebildiğini açıklamak ister. Aynı şekilde Fransa, Türkiye’ye silah satışını engelledi fakat neden bu zamana kadar terör saldırılarına yönelik tekrarlı uyarılarımızı görmezden geldi?

Uluslararası toplum, bütün bir bölgeyi istikrarsızlık girdabına sürükleyerek Suriye krizini engelleme şansını kaçırdı. Birçok ülke krizin düzensiz göç ve terör saldırıları gibi olumsuz sonuçlarıyla başa çıkmak zorunda kaldı. Barış Pınarı Harekâtı Türkiye’nin Suriye’deki vekalet savaşlarını sonlandırması ve bölgeye barış ve istikrar getirmesi için ikinci bir şans. Avrupa Birliği ve dünya, Türkiye’nin yapmaya çalıştığı işi desteklemeli.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU