Köşe yazarları Barış Pınarı Harekatı hakkında ne düşünüyor?

Abdulkadir Selvi ve Deniz Zeyrek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın operasyondaki kararlılığının Trump’ı köşeye sıkıştırdığını belirtirken, Murat Yetkin IŞİD’e karşı mücadele örneklerinin sahaya yansıtılması gerektiği görüşünde

Çarşamba günü 16:00'da başlatılan Barış Pınarı Harekatı'nda TSK'nın ilerleyişi sürüyor / Fotoğraf: AA

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek ve gazeteci Murat Yetkin, bugünkü yazılarında Suriye'ye düzenlenen Barış Pınarı Harekatı'na yer verdi.

Selvi: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararlı duruşu ABD’yi geri adım atmak zorunda bıraktı

Abdulkadir Selvi, “Harekatın arka planı” başlıklı yazısında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Suriye’nin kuzeyine gerçekleştirdiği operasyonda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararlılığına vurgu yaptı:

Bu harekatın askeri başarısının yanında yürütülen askeri ve sivil diploması ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın güçlü liderliğinin payı büyük. Öncelikle operasyonun zamanlaması çok önemli. Suriye’yi yeniden şekillendirecek yeni anayasa çalışmalarının başlayacağı bir dönemde Türkiye, masada daha da güçlü olmak için sahada gücünü arttırmış oldu. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 'Bir gece ansızın gelebiliriz' sözünün bir blöf olmadığı anlaşıldı.

Hürriyet gazetesi yazarı, Fırat Kalkanı Harekatı’nın 7 ay 6 gün, Zeytin Dalı Harekatı’nın ise 58 gün sürdüğünü hatırlatan Selvi, Barış Pınarı Harekatı’nın ise önceki operasyonlardan daha kısa sürmesinin beklendiğini aktardı.

Zeyrek: TSK ilerledikçe Trump da sıkışıyor

Bugün köşesinde Türkiye’nin Barış Pınarı Harekatı’nın ABD’ye geri adım attırdığına değinen bir diğer yazar ise Deniz Zeyrek oldu.

TSK ilerledikçe Trump da sıkışıyor” başlıklı bir yazı kaleme alan Sözcü gazetesi yazarı Zeyrek ise şu ifadeleri kullandı:

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Suriye’nin kuzeyindeki ilerleyişi, terör örgütü YPG/PYD ile birlikte Amerikan Başkanı Donald Trump’ı da köşeye sıkıştırıyor.

Zeyrek yazısında ABD Başkanı’nın Suriye’den çekilme konusunda kararlı göründüğünü ve bu durumun Ankara’nın Barış Pınarı Harekatı’na kararlı bir şekilde devam etmesi için fırsat yarattığına değindi.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 

Yetkin: Erdoğan IŞİD konusunda da söylediğini yaptığını göstermeli

Yazar Murat Yetkin ise bugünkü yazısında “Türkiye, Suriye’de bulunan DEAŞ’lılar konusunda her türlü sorumluluğu üstlenmeye hazır” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu söylemini sahada mücadele örnekleriyle göstermesi gerektiği görüşünde.

Yetkin, yetkinreport.com sitesinde yer alan "Erdoğan IŞİD konusunda da söylediğini yaptığını göstermeli" başlıklı yazısında şu ifadeleri kullandı:

TSK, bu harekatın IŞİD terörizmini de kapsadığını göstermeli. Böyle bir örnek, Kongre karşısında Erdoğan’ı savunan Trump’ın elini de rahatlatır, hükümet üzerindeki siyasi baskıyı da hafifletir, Türkiye üzerindeki IŞİD tehdidini de caydırır.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU