Sözcü yazarı: CHP'den maaş alan bir profesyonelin 12 milyon oy almış genel başkana emir kipi ile hitap etmesi saygısızlık

Deniz Zeyrek: Kılıçdaroğlu, mütevazı bir siyasetçi olarak bu durumu önemsemeyebilir ama...

Fotoğraf: AA

Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanlarından Okan Konuralp'in yazdığı bir notu saygısızlık olarak niteledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, cumartesi sabah saat 10:00’da başladığı, Bolu’nun Abant ilçesindeki 27. Dönem 2. Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı’nda “Saat 14.00’ten sonra gündemdeki diğer konuları sizlerle paylaşacağım. Şimdilik gündemdeki diğer maddelere geçeceğiz” diyerek konuşmasını yarıda kesti. Kılıçdaroğlu’na götürdüğü not kürsüde kaldı ve objektiflere yansıdı. CHP liderinin iletişim koordinatörü Okan Konuralp’in imzasını taşıyan notta “AKP anlaşmaya uymadı. Siz başlayınca RTE çıktı. Gündeme dair değerlendirmemi saat 14.00’te yapacağım diyerek bitirin" ifadeleri yer aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek de Kılıçdaroğlu'na yönelik emir kipi içeren bu notu saygısızlık olarak niteledi.

Zeyrek'in yazısının ilgili kısmı şöyle:

İki yakın arkadaşımdan biri Belediye Başkanı diğeri onun danışmanı olmuştu. Onlar da yakın arkadaştı. Danışman olan arkadaşı sık sık “Özel sohbetlerde, kendi aramızda konuşurken arkadaşız. Ancak ortamda başkaları varken ‘başkanım' ya da ‘siz' diye hitap etmelisin” diye uyarmak zorunda kalmıştım.

Zira ben de AK Parti ve CHP'de milletvekili ya da belediye başkanı olan yakın arkadaşlarıma özel olmayan ortamlarda “siz”, “sayın başkan” ya da “sayın vekil” diye seslenmeyi tercih ediyorum.

Son zamanlarda CHP'de bazı danışman-patron ilişkilerini gözlemlerken bu sorunun hayli yaygın olduğunu düşünmeye başladım.

Geçenlerde bir danışmanın, gazetecilerin önünde CHP'li bir belediye başkanına “bunu niye okumadın” diye sorarken tanık oldum ve çok çok şaşırdım.

Aynı şaşkınlığı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanı tarafından yazılmış notu okuyunca da yaşadım.

Notta “AKP Anlaşmaya uymadı. Siz başlayınca RTE çıktı. Gündeme dair değerlendirmemi saat 14:00'te yapacağım diyerek bitirin” yazıyordu.

Danışman, durumu bildirip, kendi tavsiyesini ya da seçenekleri yazıp kararı Genel Başkan'ın takdirine bırakmak yerine, emir kipi ile yazıp adeta dikte etmiş.

İnsan okuyunca ister istemez “emrin olur” diye düşünüyor.

Matah bir şeymiş gibi o not bir de basınla paylaşılmış.

CHP'den maaş alan bir “profesyonelin”, CHP gibi 12 milyon oy almış büyük bir partinin genel başkanına, hem de yazılı bir notla emir kipi ile hitap etmesi tek kelimeyle saygısızlık.

Kılıçdaroğlu, mütevazı bir siyasetçi olarak bu durumu önemsemeyebilir ama bu üslubun, oturduğu koltuğun milyonları temsil ettiğini unutmamalı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU