Türkiye’nin en büyük gayrimenkul geliştirme şirketlerinden Emlak Konut, Umre ve Ziyaret Forumu’na ilk kez katılarak Suudi Arabistan pazarına açıldığını duyurdu.
fazla oku
Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)
Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Keleş, Suudi Arabistan’daki ilk projeleri olan “Hayat Mekke”yi resmen tanıttı. Projenin hem bölge sakinlerine hem de umre ve hac ziyaretçilerine hizmet vermesi planlanıyor. Bu adım, özellikle yoğun hac sezonunda konaklama standartlarını yükseltmeyi hedefleyen stratejik bir genişleme olarak değerlendiriliyor.
Mekke’nin batısında 1014 lüks villa
Mekke’nin batı sınırında yer alan ve prestijli bölgelerden biri olarak gösterilen Mecca Gate’te inşa edilecek Hayat Mekke projesi, toplam 1014 üst segment villadan oluşacak.
Villaların büyüklükleri 150 ile 5 bin metrekare arasında değişecek. Projenin dünya standartlarında tasarım ve inşaat kalitesiyle hayata geçirilmesi planlanıyor.
Keleş, forumun, projenin bölgenin özgün konaklama ihtiyaçlarına uygun şekilde şekillendiril
mesi için paydaşlardan doğrudan geri bildirim alma açısından önemli bir fırsat sunduğunu belirtti.
70 yılı aşkın deneyim
1953’te kurulan Emlak Konut, 70 yılı aşkın gayrimenkul geliştirme tecrübesiyle Suudi Arabistan pazarına giriyor. Şirket, Türkiye genelinde bugüne kadar yaklaşık 100 bin konutluk projeyi hayata geçirdi.
Bu deneyimin, Suudi Arabistan’da da önemli bir etki yaratması bekleniyor.
Yeni projeler yolda
Keleş, şirketin ülkedeki büyüme planlarına ilişkin de bilgi vererek, konut otoriteleri ve özel sektör ortaklarıyla ikinci bir proje için görüşmelerin sürdüğünü açıkladı.
Ayrıca Cidde bölgesinde üçüncü büyük bir proje için planlama çalışmalarının devam ettiği ifade edildi.
© The Independentturkish